Tuesday, December 7, 2021
Google search engine
HomeNewsWhistleblower esiteltiin poliisiliitosta syrjäytetyssä USA TODAYn "Behind the Blue Wall" -sarjassa

Whistleblower esiteltiin poliisiliitosta syrjäytetyssä USA TODAYn “Behind the Blue Wall” -sarjassa


Chicagon poliisiliitto karkotti poliisin, joka oli joutunut rikossyytteeseen paljastuttuaan hänen ryhmäautonsa videon. Kuvamateriaalilla nähtiin hänen kiroavan ja läimäyttävän huumeiden yliannostuksen uhria.

Kersantin tapaus. Javier Esqueda, 27-vuotias Jolietin poliisilaitoksen veteraani, esiteltiin syyskuussa USA TODAY -sarjan “Behind the Blue Wall” -sarjan ensimmäisenä osana. Tutkimus koski yli 300 tapausta, joissa poliisi on viime vuosikymmenen aikana. ovat puhuneet väitetyistä väärinkäytöksistä osastoissaan.

Myöhempi, tällä viikolla julkaistu tarina hahmotteli kostomalleja tällaisia ​​upseereita vastaan ​​suurilla ja pienillä osastoilla eri puolilla maata ja korosti, kuinka jotkut lainvalvontaviranomaisista käyttävät sisäasioiden tutkimuksia ja muita kosto- ja pelottelumuotoja rankaisemaan niitä, jotka rikkovat hiljaisuussääntöjä.

Esqueda kertoi USA TODAY:lle, että hänestä on tullut paria työtovereidensa joukossa heinäkuusta 2020 lähtien, kun hän jakoi televisiotoimittajalle materiaalia saman vuoden tammikuusta, joka näytti, kuinka upseerit kohtelivat käsiraudoissa olevaa mustaa miestä lääketieteellisissä vaikeuksissa. Virkamiehet löivät Eric Lurrya, rajoittivat hänen hengitysteitään ja työnsivät sauvan hänen suuhunsa tunteja ennen hänen kuolemaansa. Osaston virkailijoiden suorittaman rikostutkinnan jälkeen Esquedaa syytettiin neljästä väärinkäytöksestä, ja hän voi joutua jopa 20 vuoden vankeuteen.

Joliet-poliisiyhdistyksen jäsenet äänestivät keskiviikkona äänin 35-1 Esquedan erottamisen puolesta, mistä kertoi ensimmäisenä Joliet-lehti The Herald-Ledger. Kirjeessä, jossa hän ilmoitti hänelle tulevasta äänestyksestä viime kuussa, ammattiliittojen johtajat kuvasivat hänen toimintaansa “tuomittavaksi”. Kirjeessä ei annettu tarkempia tietoja siitä, mitkä Esquedan toimet johtivat äänestykseen.

Mutta Esqueda sanoi torstaina uskovansa, että tämä on uusi kosto Jolietin poliisijohdolta, joka USA TODAY -tarinasta lähtien on joutunut Illinois’n oikeusministerin viraston tutkinnan ja osastojärjestyksen alaisiksi, mikä johti kaupunginjohtajan eroon viime kuussa päällikön. Dawn Malec.

“He kaikki halusivat minusta syytteen, he kaikki haluavat minun eroavan, ja tämän tekeminen on heille itsetyytyväisyyttä”, Esqueda sanoi ammattiliiton äänestyksestä. “Ja kaiken tapahtuneen jälkeen haluanko todella olla tekemisissä heidän kanssaan?”

Javier Esqueda

Justin Hansford, Howardin yliopiston oikeustieteen professori ja Thurgood Marshall Civil Rights Centerin johtaja, kertoi USA TODAY:lle torstaina, ettei hän ole yllättynyt, että Esquedan ikätoverit päättivät erottaa hänet liitosta edes kansallisten uutisten taustalla. valtiontutkinta.

“Monissa tapauksissa he tietävät, että nämä toimet ovat väärin, mutta he ovat myös tietoisia siitä, että kun näissä tapauksissa on avoimuutta, on huoli siitä, miltä se näyttää päivänvalossa”, hän sanoi.

Joliet Police Sgt. Patrick Cardwell, valvojien ammattiliiton puheenjohtaja, kieltäytyi kommentoimasta USA TODAY:lle torstaina, kun hän tavoitti puhelimitse.

Esqueda väitti, että Cardwell antoi hänelle kirjeen, jossa hän ilmoitti vaaleista useita viikkoja sitten.

“Johtokunta havaitsee syyn siihen, että olette toimineet toimintaanne, joka on haitallista yhdistyksen asianmukaiselle toiminnalle, ja käyttäytymistänne pidetään niin tuomittavana, että erottaminen jäsenyydestä on asianmukaista”, Cardwell kirjoitti 19. lokakuuta päivätyssä kirjeessä.

Javier Esqueda

Päätös tehtiin lähes kaksi kuukautta Illinoisin oikeusministerin Kwame Raoulin Jolietin poliisilaitoksen tutkimuksessa selvittääkseen, syyllistyvätkö siellä olevat virkamiehet kansalaisoikeusrikkomuksiin.

Raoul sanoi, että hänen toimistonsa saattaa pakottaa Jolietin poliisilaitoksen tekemään rajuja muutoksia järjestelmäongelmien sattuessa. Mutta hän teki selväksi, että hänen toimistollaan ei ole toimivaltaa ryhtyä erityisiin toimiin Lurryn kuoleman johdosta. Lääkäri totesi, että hän kuoli huumeiden yliannostukseen tuntikausia tapaamisen jälkeen poliisin kanssa.

Lisätallenteiden mukaan Joliet-poliisi julkaisi sen jälkeen, kun Esqueda oli vuotanut osan ryhmän autovideosta, poliisit, jotka pidättivät Lurryn, ajoivat hänet takaisin poliisiasemalle sairaalan sijasta, vaikka he uskoivat hänen nielaisen huumeita estääkseen poliisia löytämästä niitä.

Nicole ja Eric Lurry

Lurryn murhaa koskevan usean viraston tutkinnan jälkeen poliisi vapautti kaikki poliisit rikoksista. Nicole Lurry (Lurryn leski) on nostanut laittoman kuolemantuomion kaupunkia, virkamiehiä ja kaikkia muita hänen yhteenottoonsa miehensä kanssa osallistuneita vastaan.

Kersantti samasta ammattiliitosta, joka erotti Esquedan, kertoi tutkijoille, että Lurry näytti menettäneen tajuntansa takaisin ryhmäautossaan. Kersantin annettiin katsoa videomateriaalia joukkueautoista ennen kuin hän keskusteli tutkijoiden kanssa.

Kaikki mukana olleet poliisit saivat lieviä rangaistuksia osaston sisäisen tutkinnan päätteeksi Lurry-tapauksesta. Kurinpitoon sisältyi kuuden päivän kilpailukielto upseerille, joka sammutti äänityksen hetkenä sen jälkeen, kun kersantti löi Lurrya, 37, ja kutsui häntä “nartuksi”.

  Nicole Lurry pitää kädessään valokuvaa Ericistä hänen kotonaan Jolietissa, IL:ssä puhuessaan viime kerralla näki miehensä Eric Lurryn, 37-vuotiaan miehen, joka kuoli huumeiden yliannostukseen ja oli kojelautavideon kohteena. Javier Esqueda paljastettiin maanantaina 16. elokuuta 2021. "Kun saavuin sinne ja menin huoneeseen, jossa hän oli, hän vain makasi siellä.  Pelkkää nykimistä.  Joten lääkäri, sairaanhoitaja tuli sisään ja kysyi: "mitä hänelle tapahtuu?  Mitä tapahtui?" hän sanoi," Kosketin juuri hänen kättään, hieroin hänen käsivarttaan.  Heillä ei ollut paitaa päällä, joten kosketin toisena hänen rintaansa ja päätään.  Tiedätkö, vain rukoilet hänen puolestaan ​​ja kerrot hänelle, että se tulee järjestymään." Hän yritti kuukausia löytää vastauksia siihen, kuinka hänen miehensä kuoli, ja sanoi, että poliisi kivitti hänet.  Nicole Lurry oli mielenosoitusten eturintamassa Jolietissa sen jälkeen, kun video tuli julkisuuteen, ja yhdisti tämän aktivismin äskettäiseen julkiseen virkaan.

Malec oli varannut ainakin kaksi kurinpitokäsittelyä Esquedan kanssa alkusyksystä paljastaakseen rangaistuksensa videon vuotamisesta. Tämä tapahtui sen jälkeen, kun osaston johtajat olivat näyttäneet sen Lurryn perheelle, joillekin paikallisille toimittajille ja useille pastoreille alueella.

Malec kieltäytyi puhumasta Yhdysvaltoihin TÄNÄÄN syyskuussa kaikista toimista, joihin hän aikoi ryhtyä Esquedaa vastaan. Esqueda kuitenkin sanoi, että hän ajatteli, että hän erottaisi Esquedan. Esqueda, joka oli jo hallinnollisella vapaalla ennen pidättämistään lokakuussa 2020, sai äskettäin työpaikan kaupungintalon sihteerinä.

Päivä sen jälkeen, kun Esqueda sai viime kuussa ilmoituksen, että Malec oli jälleen järjestämässä kurinpitokäsittelyä hänelle, Jolietin kaupunginjohtaja Jim Capparelli erotti Malecin ja nimitti väliaikaisen päällikön. Myöhemmin hän peruutti naisen potkut ja alensi hänet. Draama kuitenkin jatkuu kaupunginvaltuuston ja muiden kaupunginjohtajien edessä.

Capparelli ei vastannut torstai-soittoomme, mutta mainitsi kuitenkin, ettei hän ollut kaupunginjohtaja, kun entinen poliisipäällikkö Alan Roechner aloitti Esquedan rikostutkinnan. Jos hän olisi ollut vastuussa, hän sanoi, että “asiat olisivat menneet toisin.”

Esqueda joutuu rikossyytteisiin, koska hän pääsi laittomasti Lurryn onnettomuuden videomateriaaliin virallisella kannettavalla tietokoneellaan. Esqueda sanoi katsoneensa videon sisäänkirjautumisensa jälkeen ja nähneensä sen olevan hänen katsottavissaan, mikä yleensä viittaa siihen, että tutkinta oli lopetettu. Esqueda oli nähnyt videon, ja hän oli huolissaan siitä, että yksi hänen harjoittelijoistaan ​​olisi mukana siinä.

Oikeudenkäyntipäivää ei ole vielä asetettu.

Roechner kertoi USA Todaylle tänä kesänä, ettei hän pidä Esquedaa ilmiantajana ja että hän odotti uusia todisteita hänen oikeudenkäynnissään. Esquedan työtoverit kertoivat tutkijoille, että hän aikoi käyttää videota “valttikorttina” välttääkseen kurinalaisuutta asiaan liittymättömässä tapahtumassa. Siinä tapauksessa osaston virkamiehet päättivät, että Esqueda ei ollut valvonut toista poliisia, joka joutui tappeluun naisen kanssa kynttilänvalossa.

Esqueda on yksi niistä 30 poliisista, jotka allekirjoittivat tämän kongressille osoitetun kirjeen, jossa heitä kehotettiin suojelemaan poliisin ilmiantajia.

Tänä kesänä hänestä tuli myös ensimmäinen kansallisen palkinnon saaja The Lamplighter Projectilta, joka on poliisin ilmiantajien tuki- ja edunvalvontaryhmä. Organisaation nimi tuli termistä, jonka keksi Francesco Serpico, NYPD:n etsivä, joka paljasti laajalle levinneen korruption osastolla 1970-luvulla ja joutui muistoksi hänen nimeään kantavaan Hollywood-elokuvaan.

Daphne Duret on toimittaja USA TODAYn tutkintaryhmässä ja 2021-22 Knight-Wallace Reporting Fellow Michiganin yliopistossa. Daphne Duretiin voi ottaa yhteyttä sähköpostitse @dd_writes ja osoitteesta [email protected]

Lähde: USAToday.com

Viesti Whistleblower esiteltiin USA:ssa TODAY “Behind the Blue Wall” -sarjassa, joka syrjäytettiin poliisiliitosta, ilmestyi ensimmäisenä News Dailyssa.Source: https://philippinenewsdaily.com/whistleblower-featured-in-usa-today-behind-the-blue-wall-series-ousted-from-police-union/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments