Tuesday, December 7, 2021
Google search engine
HomeNewsViruksen lisääntyessä Colorado tarjoaa COVID-boosterit kaikille aikuisille

Viruksen lisääntyessä Colorado tarjoaa COVID-boosterit kaikille aikuisille


DENVER (AP) – Koronavirusinfektioiden lisääntyessä, joka uhkaa valtaa Coloradon sairaaloita, kuvernööri Jared Polis uhmasi liittovaltion ohjeita COVID-19-tehosterokotuksista torstaina antamalla määräyksen, jonka mukaan kaikki 18-vuotiaat ja sitä vanhemmat osavaltion asukkaat saavat ne.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkeviraston säännöt sallivat tehosterokotusten vähintään 18-vuotiaille, joilla on suuri riski altistua virukselle. FDA sallii myös tehosterokotteet 65-vuotiaille ja sitä vanhemmille sekä aikuisille, joilla on erityisiä sairauksia. Polisin määräys julistaa koko Coloradon suureksi tartuntariskiksi, mikä lisää merkittävästi tukikelpoisten asukkaiden määrää.

“Koska taudin leviäminen on niin merkittävää Coloradossa, kaikki 18-vuotiaat ja sitä vanhemmat coloradanilaiset ovat suuressa riskissä ja oikeutettuja tehosterokotteeseen”, demokraattikuvernööri sanoi käskyssään.

FDA:n kommenttipyyntöjä ei palautettu välittömästi torstaina, liittovaltion vapaapäivänä.

Mutta Valkoisen talon tiedotustilaisuudessa keskiviikkona tohtori Rochelle Walensky, Yhdysvaltain tautien valvonta- ja ehkäisykeskuksen johtaja, korosti, että on tärkeää saada tehosterokotteita niille, jotka ovat jo oikeutettuja liittovaltion ohjeiden mukaan. Hän korosti myös 5–11-vuotiaiden lasten rokottamisen tärkeyttä.

“Kuten todennäköisesti tiedätte, FDA tutkii parhaillaan tietoja tehosteiden laajentamiseksi kaikkiin väestöryhmiin”, Walensky sanoi.

Pfizer pyysi tiistaina Yhdysvaltain sääntelyviranomaisia ​​sallimaan COVID-19-rokotteensa tehosteet kaikille 18-vuotiaille tai sitä vanhemmille, mikä tulee huoleen koronaviruksen lisääntyvästä leviämisestä lomamatkojen ja kokoontumisten myötä.

Bidenin hallinto oli alun perin visioinut tehosterokotteita kaikille aikuisille, mutta FDA:n tieteelliset neuvonantajat hylkäsivät syyskuussa ylimääräiset Pfizer-annokset kaikille. Paneeli ei ollut vakuuttunut siitä, että nuoret terveet ihmiset tarvitsisivat toisen annoksen, vaan suosittelivat tehosterokotteita vain tietyille ryhmille.

Täysin rokotetut ihmiset ovat edelleen vahvasti suojattuja sairaalahoitoa ja COVID-19-kuolemaa vastaan. Mutta immuniteetti infektioita vastaan ​​voi heikentyä ajan myötä, ja erityisen tarttuva deltavariantti leviää laajasti. Yhdysvaltain terveysviranomaiset haluavat vahvistaa riskiryhmiin kuuluvien ihmisten suojaa, jotka on rokotettu kuukausia sitten, vaikka he korostavatkin, että ensisijaisena on edelleen rokottamattomien ensimmäisten rokotusten saaminen.

Polis on korostanut rokotuksia parhaana välineenä torjuttaessa viimeisintä nousua, jonka viranomaiset pelkäävät voivan ylittää osavaltion sairaalakapasiteetin vuoden loppuun mennessä. Hän on myös ilmaissut aiemmin turhautuneisuutensa liittovaltion hallituksen rokotteiden ja niiden jakelun hyväksymiseen.

“Kuvernööri on pettynyt CDC:n ja FDA:n liian monimutkaiseen viestiin tehosteista, eikä anna sen vahingoittaa coloradalaisia, jotka haluavat lisäsuojaa”, Polisin tiedottaja Conor Cahill sanoi torstaina. “Kuvernööri on varma, että tämä selvitys on hyvin CDC:n ja FDA:n ohjeiden mukainen.”

Polisin määräys antaa rokotteiden tarjoajille mahdollisuuden antaa tehosterokotteita kaikille, jotka ovat saaneet kaksinkertaisen Pfizer- tai Moderna-rokotteen vähintään kuusi kuukautta sitten. Ihmiset, jotka ovat saaneet kerta-annoksen Johnson & Johnson -rokotteen, joka ei ole osoittautunut yhtä tehokkaaksi kuin sen kilpailijat, voivat saada tehosterokotteen vähintään kahden kuukauden kuluttua. Kenenkään, joka on oikeutettu tehosterokotteeseen, ei tarvitse pitää kiinni alkuperäisestä rokotustyypistä, vaan hän voi saada toisen yrityksen rokotteen.

Noin 62 % Coloradon asukkaista on täysin rokotettuja, mikä nostaa Rocky Mountainin osavaltion kansallisen keskiarvon yläpuolelle ja 15 parhaan joukkoon osavaltioissa, joissa rokotusaste on korkein.

Silti Coloradossa oli seitsemänneksi korkein COVID-19-diagnoosien määrä maassa viimeisen viikon aikana, ja yksi joka 259 ihmisestä sai viruksen, kertoo The Associated Pressin keräämien John Hopkinsin yliopiston tietojen mukaan. Tapaukset, sairaalahoidot ja kuolemat ovat kaikki lisääntyneet viikkojen ajan.

Noin 1 426 COVID-19-potilasta on sairaalahoidossa Coloradossa, ja osavaltion epidemiologi tohtori Rachel Herlihy sanoi keskiviikkona, että osavaltio voi saavuttaa 2 258 COVID-19-sairaalahoitoa tammikuun 1. päivään mennessä, mikä on pandemian ennätyskorkeus.

Colorado Hospital Associationin mukaan deltavarianttien nousu yhdistettynä sairaalan henkilöstöpulaan on jättänyt yhteensä noin 720 vuodepaikkaa teho- ja akuuttihoidon yksiköissä. Noin 17 % kaikista vuoteista on COVID-tautia sairastavien tai sitä epäiltyjen ihmisten käytössä, osavaltion terveysministeriö sanoi.

Polis asetti määräyksessään käytettävissä olevien sairaalasänkyjen lukumääräksi 623, ja hän on toistuvasti korostanut, että rokottamattomat – osavaltion tietojen mukaan 28 % osavaltion asukkaista – muodostavat 80 % sairaalahoidossa olevista. Viranomaiset sanoivat, että monet muut ovat immuunipuutteisia tai iäkkäitä potilaita, jotka ovat alttiimpia virukselle.

“Kun arviolta yksi 67:stä coloradalaisesta on saanut tartunnan, on todennäköistä, että lähes kaikki coloradanilaiset ovat alttiina COVID-19:lle asuin- tai työpaikallaan”, kuvernööri sanoi käskyssään. “Julistan koko Coloradon osavaltion suureksi altistumis- tai tarttumisriskiksi COVID19:lle ja siksi kelvollinen saamaan turvallisen ja erittäin tehokkaan COVID-19-tehosterokotuksen.”

Coloradon seitsemän päivän positiivisuusaste – viruspositiivisten ihmisten prosenttiosuus kaikista testatuista – oli keskiviikkona 9,93 prosenttia.

Tämä tarkoittaa, että jokaista 100 testattua ihmistä kohden tällä viikolla lähes 10 heistä oli positiivinen. Viime vuonna korkein seitsemän päivän positiivisuusaste oli 11,21 % 20. marraskuuta.

Yli 700 000 Coloradon asukkaan tiedetään saaneen tartunnan pandemian aikana, ja 8 814 ihmistä on kuollut.

Lähde: HuffPost.com.

Jaa kommenttisi alle

Viesti Viruksen lisääntyessä Colorado avaa COVID-vahvistimia kaikille aikuisille ilmestyi ensimmäisenä Breaking Newsissa.Source: https://gt-ride.com/as-virus-surges-colorado-opens-up-covid-boosters-to-all-adults/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments