Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsUSA TODAY Tutkinta löytää laajan koston poliisin ilmiantajille

USA TODAY Tutkinta löytää laajan koston poliisin ilmiantajille


Olen USA TODAY:n päätoimittaja Nicole Carroll, ja tämä on The Backstory, oivalluksia viikon suurimmista tarinoistamme. Jos haluat saada The Backstoryn postilaatikkoosi joka viikko, rekisteröidy täällä.

Saimme keskiviikkona koskettavan sähköpostin Massachusettsin poliisivoimien 30-vuotiaalta veteraanilta.

Hän kirjoitti, että hänen ansiokas uransa ”oli tahrattu… sen jälkeen, kun raportoin () upseerin makaavan telineellä ja menossa FBI:lle”.

Hän vastasi tällä viikolla julkaisemaamme tutkivaan tarinaan, Behind the Blue Wall, joka dokumentoi, kuinka usein poliisin ilmiantajien kohtaa kostoa väärinkäytöksistä ilmoittamisesta. Heitä on uhkailtu, irtisanottu, vangittu, yksi joutui jopa pakkohoitoon psykiatriselle osastolle.

“Haluan henkilökohtaisesti kiittää teitä tämän julkistamisesta”, upseeri kirjoitti. Pystyit kirjoittamaan siitä, mitä olen kokenut viimeisen 6 vuoden aikana. Se oli hienoa luettavaa. Vedin syvään henkeä ja tunsin oloni vapautuneeksi.

Ei ole uutta, että poliisi suojelee kollegansa ja rankaisee niitä. Mutta tällä tutkimuksella halusimme kvantifioida ensimmäistä kertaa ongelman laajuuden ja sen, kuinka se vaikuttaa ilmiantajiin. Halusimme myös tietää, kuinka poliisit vaientavat ilmiantajien.

Tutkinta suoritettiin:Tappouhkauksia, kuolleita rottia ja tuhoutuneita uraa. Mitä lainvalvontaviranomaiset tekevät ilmiantajille

Havaitsimme: “Rakentaessaan luetteloa, joka sisältää yli 300 esimerkkiä viime vuosikymmeneltä, toimittajat havaitsivat, että ei ole olemassa niin törkeää tai selkeää väärintekoa, jonka paljastaja voi tuntea olonsa turvalliseksi tuoessaan sen esiin.”

Miten nämä asiakirjat on saatu?

Poliisilaitokset eivät pystyneet toimittamaan tietoja ilmiantajien valituksista. Yritimme tätä. Monissa tapauksissa emme onnistuneet. He viittasivat tietosuojaongelmiin ja meneillään oleviin tutkimuksiin tai jättivät pyynnöt huomiotta. Nämä olivat tulokset. tutkiva toimittaja Brett Murphy selittää, toimittajat menivät sivuoviin. He pyysivät ilmiantajia myös kertomaan heille muista väärinkäytöksistä.

Ilmoittajat “kääntyvät paikallisen henkilöstöosastonsa puoleen kaupunkihallintojen, osavaltioiden työvoimalautakuntien, keskushallinnon, EEOC:n (Equal Employment Opportunity Commission), NLRB:n (National Labour Relations Board), lakimiesten, osavaltion poliisin, kaikkialla, mitä he ajattelivat. he pääsivät pois omalta osastoltaan, koska he olivat tavallaan kauhuissaan siitä, mitä heille tapahtuisi sisäisesti.”

Joten menimme samoihin paikkoihin ja pyysimme asiakirjoja, jotka sisälsivät sellaisia ​​sanoja kuin “poliisi” tai “seriffi” ​​ja “kosto”. Monet vastustivat pyyntöjä, mutta puolustamme lujasti kansalaisten oikeuksia. Lähetimme toimittajia seitsemään osavaltioon haastattelemaan poliiseja, väärinkäytösten uhreja ja surevia perheitä.

Toimittajat lähettivät 400 julkista arkistointipyyntöä ja saivat kymmeniä tai tuhansia sivuja. He löysivät 300 tapausta viimeisen vuosikymmenen aikana, joissa virkailija auttoi paljastamaan väärinkäytökset – pieni ikkuna järjestelmän toimintaan. Suurin osa tapauksista päättyi ilmiantajien sanoihin, että he kohtasivat kostotoimia.

“Ei sillä ole väliä kuinka kauheita asioita he paljastavat” Murphy totesi. ”Varastoverit hakkasivat myöhemmin kuollutta vankia; kapteeni, joka sai 16-vuotiaan tytön raskaaksi ja maksoi abortin; työkaveri kerskailee aseettoman teinipojan murhasta.

“Kaikissa näissä upseerit, jotka puhuivat, pakotettiin omalta osastoltaan ja muut upseerit tekivät heistä pettureita.”

Ryhmän mukaan poliisit, jotka valehtelevat tai vaikenevat syytettyjen kollegoidensa vuoksi, saivat myöhemmin ylennyksiä, ylitöitä ja ikätovereidensa ihailua.

Toinen havainto, joka pysyy Murphyn kanssa: kuinka järjestelmät, jotka poliisi loi pitääkseen itsensä vastuullisena, kuten sisäasiat, on usein aseistettu ilmiantajien metsästämiseksi ja rankaisemiseksi.

Jatka lukemista:Poliisin poliisi paljasti kuvamateriaalia miehestä, jota pidätettiin kuolemantuomiossa. Nyt häntä uhkaa vankila.

“Whistleblowing on elinkautinen tuomio”, entinen Chicagon peiteellinen huumeupseeri Shannon Spalding kertoi tiimillemme. Hän joutui tappouhkauksiin ja erosi paljastuttuaan korruptiosta, joka johti kymmeniin tuomioiden kumoamiseen. “Olen upseeri ilman osastoa. menetin taloni. Menetin avioliittoni. Se vaikuttaa sinuun tavoilla, joita et koskaan osaisi kuvitella.”

Se oli aika silmiinpistävää. tutkiva toimittaja Gina BartonTämä on kustannukset, jotka se maksaa ilmiantajien.

“Puhuin useiden kaverien kanssa, jotka sanoivat olevansa tarkkailtuja – salaperäiset autot ajoivat heidän talonsa ohi, kun heidän vaimonsa ja lapsensa olivat ulkona. “Erittäin pelottavia ja pelottavia tekoja”, hän totesi. Poliiseista tuli oman ammattinsa ja tahdonvoimansa uhreja. Sinun odotetaan asettavan elämäsi vaakalaudalle tukeaksesi näitä ihmisiä ja luottavan heihin, että he ovat aina tukenasi. Ja sitten, näet, he tekevät kauheita asioita.

On tärkeää huomata, että kaikki esiin tulleet upseerit eivät kohtaa kostotoimia. Joissakin tapauksissa osastot palkitsivat ilmiantajien.

“Del Cityssä, Oklahomassa, etsivä, joka todisti toveriaan vastaan ​​aseettoman miehen ampumisesta, nousi majuriksi. Perth Amboyssa, New Jerseyssä, päällikköä vastaan ​​todistanut upseeri päätyi hänen tilalleen. Epäilemättä on muitakin osastoja, joilla on samanlaisia ​​tarinoita, jotka eivät päässeet julkisuuteen”, tarinamme sanoi.

“Mutta jokaisesta USA TODAY:n löytämästä kostoesimerkistä lukemattomat muut todennäköisesti jäävät piiloon. Tämä johtuu siitä, että järjestelmä toimii. Monet upseerit ovat nähneet tai kuulleet muiden urapolkujen tuhoutumisesta puhumalla.

Yksi Tweet-vastaus päädyimme tarinaan, jonka mukaan poliisi ei eroa muista ryhmistä omansa suojaamisessa: “Instituutio kiertää vaunuja.” Tutkiva toimittaja Daphne Duret selittää valtavan eron.

Hän sanoi, että “tällaisia ​​kostotoimia voi tapahtua toisessa ammatissa”. Ihmisiä kuolee, kun tällaisia ​​asioita tapahtuu lainvalvonnassa. Kun (poliisi) kohtaa ihmisiä, poliisi voi olla tuomari, valamiehistö ja teloittaja.” Ilmentäjät voivat kohdata kostotoimia. Tällä “jäädyttävä vaikutus” kaikkiin muihin upseereihin.

Näin tarina alkoi. Tutkiva toimittaja Matt Doig luki online-keskusteluja George Floydin murhasta Minneapolisissa. Eräs poliisi Derek Chauvin polvistui Floydin kaulalle yli yhdeksän minuutin ajan, kun tämä huusi apua. Kolme muuta poliisia ei pysäyttänyt häntä. Kommentoijat ihmettelivät miksi.

“Yksi henkilö, joka sanoi olevansa poliisi, sanoi: “Te ette ymmärrä lainvalvontaa, se on koko elämäsi, ei vain työelämäsi, vaan myös henkilökohtainen elämäsi”, Doig muistelee. ” ‘Jos puhut veljeäsi vastaan, urasi on ohi, mutta myös elämäsi on ohi. Me kaikki käymme samoilla grilleillä. Hän ei ole vaimoni, koska hänen ystävänsä ovat poliisivaimoja. ”

Häntä hämmästytti ajatus, että kuinka moni ilmiantaja on joutunut kostotoimien kohteeksi. Kuinka laajalle levinnyt ongelma on? Voisiko se mitata määrällisesti?

Joukkue pystyi tekemään juuri sen.

Kuulemme jo puhetta riippumattoman ylitarkastajan perustamisesta antamaan ilmiantajille turvallinen paikka ilmoittaa. Kuulemme, että virastot keskustelevat sisäisistä käytännöistään, nyt kun huomio on kiinnitetty niihin.

Tämä on tutkivan journalismin tavoite. Loista valoa. Korjaa virhe. Tee voimakkaasta palkka.

Meitä rohkaisee myös upseerit, jotka tavoittelevat henkilökohtaisia ​​tarinoita – ja kiitollisuutta.

Tämä oli hänen Massachusettsin kirjeensä loppu.

En voi kiittää sinua tarpeeksi. “Oluet ovat minua varten!”

Taustatarina Rage about Race: Tapa, jolla poliitikot käyttivät kriittistä rotuteoriaa sytyttääkseen äänestäjät

Se Taustatarina:Facebook-paperit tutki 17 uutisorganisaatiota. Tutkimuksemme paljasti vihapuheen ja seksikaupan ongelmia.

Nicole Carroll on USA TODAY:n päätoimittaja. Tavoita hänet osoitteessa [email protected] tai seuraa häntä Viserrys tässä. Tue journalismia – tilaa USA TODAYTäältä. Black Friday -tarjous: 1 dollari viikossa, 52 viikkoa.

Lähde: USAToday.com

Post USA TODAY Investigation löytää laajan koston poliisin ilmiantajille ilmestyi ensin News Dailyssä.

Source: https://philippinenewsdaily.com/usa-today-investigation-finds-extensive-retaliation-towards-police-whistleblowers/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments