Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsTässä on 5 asiaa, jotka sinun on tiedettävä Glasgow'n mahdollisesta uudesta ilmastosopimuksesta

Tässä on 5 asiaa, jotka sinun on tiedettävä Glasgow’n mahdollisesta uudesta ilmastosopimuksesta


Kahden päivän kuluttua YK:n ilmastoneuvottelut Glasgow’ssa (Skotlanti) ovat ohi. Ilmastonmuutoksen vakavuus ja syyt tunnustava sopimus ei onnistu vähentämään päästöjä.

Sopimusluonnos Keskiviikon julkaisu oli historiallinen, koska siinä mainittiin fossiiliset polttoaineet virallisessa sopimuksessa. Tämä on tulosta yli 25 vuotta kestäneistä huippukokouksista.

Asiakirja kehottaa allekirjoittajia “nopeuttamaan kivihiilen ja fossiilisten polttoaineiden tukien asteittaista lopettamista” ja kehottaa heitä nopeuttamaan suunnitelmia ilmastonmuutospäästöjen vähentämiseksi, jotta maapallon lämpötilat eivät nouse 1,5 celsiusasteeseen tai 2,7 Fahrenheit-asteeseen yli ennen ajankohtaa. – teollisuuden keskiarvot.

Sopimusluonnoksessa ei myönnetä tarvittavaa 100 miljardin dollarin vuosittaista rahoitusta kehitysmaille suojellakseen itseään ilmastovahingoilta ja nostaakseen ihmisiä pois köyhyydestä. Se tarjoaa maille nopeamman aikataulun saavuttaa tavoitteensa, mutta se ei tarjoa mitään keinoa niiden tosiasialliseen täytäntöönpanoon.

Teoriassa kieltä voitaisiin vahvistaa ennen kuin se ratifioidaan. Mutta se on todennäköisempää vesitetyksi, kun neuvottelijat pyrkivät sopia jostain asiasta, jossa yli 200 maata – mukaan lukien öljyä pumppaava Saudi-Arabia, hiiltä kaivava Australia ja kaasua poraava Yhdysvallat – voivat allekirjoittaa.

John Kerry, Yhdysvaltain erityislähettiläs puhuu YK:n ilmastohuippukokouksessa Glasgow’ssa (Skotlanti).
Jeff J Mitchell Getty Imagesin kautta

Katsotaanpa sopimusluonnosta.

1. Se on ensimmäinen kansainvälinen ilmastosopimus, jossa nimetään fossiiliset polttoaineet.

Vuoden 2015 Pariisin sopimus teki historiaa, koska se sisälsi ensimmäisenä Yhdysvallat ja Kiinan – maailman suurin kumulatiivinen hiilidioksidipäästöjen aiheuttaja ja vastaavasti suurin vuotuinen päästöjen aiheuttaja – sopimuksessa, jossa tunnustettiin hiilen sylkimisen kriisi. ilmakehään ja suostuivat vähentämään tuotantoa. Se ei kuitenkaan nimennyt fossiilisia polttoaineita pääasialliseksi hiilidioksidia saastuttavien kaasujen lähteeksi.

Sopimusluonnoksen 19. 71 kohdasta “kehottaa osapuolia nopeuttamaan kivihiilen ja fossiilisten polttoaineiden tukien asteittaista lopettamista”.

Jos tämä lasketaan läpimurtoksi, se johtuu vain siitä, kuinka menestyksekkäästi fossiilisten polttoaineiden teollisuuden pyrkimykset kylvää epäilyksiä öljyn, hiilen ja kaasun polton ja nousevien maapallon lämpötilojen välisestä pitkään ymmärretystä suhteesta.

Geoffrey Supra on Harvardin yliopiston tutkija huomautti, Exxon Mobil Corporationin omat tutkijat myönsivät vuoden 1982 sisäisessä muistiossa, että “kasvihuoneilmiön lieventäminen edellyttäisi merkittäviä fossiilisten polttoaineiden palamisen vähentämistä.”

2. Luonnos tähtää 1,5 celsiusasteeseen – vaikka maiden lupaukset ovat 2,4 astetta.

Planeetalla on jo 1,1 celsiusastetta kuumempi kuin 1800-luvun alussa ennen kuin voimalaitokset, autot ja lentokoneet alkoivat vapauttaa hiiltä ilmakehään. Merkkejä tästä lämpenemisestä voi nähdä äärimmäisemmässä säässä ja pitkittyneissä kuivuudessa sekä meriveteen uppoavissa rannoissa. Nämä vaikutukset vain pahenevat, jos lämpötila nousee 1,5 celsiusastetta.

Vuonna 2015 Pariisin kampanjoijat huusivat iskulausetta “1,5 pysyä hengissä” korostaakseen todellisuutta, että toinen puoliasteinen lämpeneminen uhkasi tuoda matalat saarivaltiot Atlantiksen kohtaloon ja tehdä päiväntasaajan lähellä sijaitsevista aavikkomaista asumiskelvottomia. Nykyään aktivistit yrittävät vain herättää toivoa tavoitteen säilyttämisestä uudella laululla: “Pidä 1,5 elossa.”

Savu nousee saksalaisesta hiililaitoksesta.

Saksalaiset hiilivoimalat tuottavat savua.
Getty Images: Picture Alliance

Näillä ihmisillä on paljon tekemistä. Heillä on paljon tekemistä. voittoa tavoittelemattoman Climate Action Trackerin tiistaina julkaiseman analyysin mukaan maiden nykyiset päästöjen leikkaamissitoumukset ovat antaneet suunnan sille, että planeetta lämpenee vielä 2,4 celsiusastetta. Se ylittäisi jopa Pariisin sopimuksen vähemmän kunnianhimoisen tavoitteen pitää lämpeneminen alle kahdessa celsiusasteessa.

Sopimusluonnoksessa kuitenkin vahvistetaan pitkän aikavälin globaali tavoite pitää maapallon keskilämpötilan nousu selvästi alle 2 °C esiteolliseen aikaan verrattuna ja pyrkiä rajoittamaan lämpötilan nousu 1,5 °C:een esiteolliseen aikaan verrattuna. tasot.”

Pelkästään se ei tarjoa paljon haavoittuville maille, mutta siinä tunnustetaan, että “ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat paljon pienemmät lämpötilan nousussa 1,5 °C verrattuna 2 °C:seen, ja se päättää jatkaa ponnisteluja lämpötilan rajoittamiseksi nostaa 1,5 celsiusasteeseen, tunnustaen, että tämä edellyttää kaikilta osapuolilta järkeviä ja tehokkaita toimia tällä kriittisellä vuosikymmenellä parhaan saatavilla olevan tieteellisen tiedon pohjalta.

Luonnoksessa huomioidaan myös tosiasia, että “ilmaston lämpenemisen rajoittaminen 1,5 asteeseen vuoteen 2100 mennessä edellyttää nopeaa, syvällistä ja jatkuvaa maailmanlaajuisten kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä, mukaan lukien maailmanlaajuisten hiilidioksidipäästöjen vähentäminen 45 prosentilla vuoteen 2030 mennessä verrattuna vuoden 2010 tasoon ja nettomäärään. nolla vuosisadan puolivälissä.”

3. Jos haluat leikata näitä kustannuksia nopeammin, paras suunnitelma on luoda suunnitelma ensi vuodelle.

Pariisin sopimus edellyttää, että Pariisin sopimuksen allekirjoittajat tarkistavat ja tehostavat päästöjen vähentämissuunnitelmansa viiden vuoden välein. Tämän vuoden konferenssi oli niin tärkeä, koska se merkitsi ensimmäistä suunniteltua viiden vuoden nousua. (Teknisesti siitä on kuusi vuotta myöhemmin, mutta viime vuoden huippukokous siirrettiin COVID-19-pandemian vuoksi.)

Vaikuttaa siltä, ​​että sopimuksella ei saavuteta tätä tavoitetta. Luonnoksessa kuitenkin pyydetään maita kehittämään uusia suunnitelmia ja tekemään ehdotuksia 1,5 asteen tavoitteeksi.

4. Hiilimarkkinoiden luominen on edelleen kiistanalainen asia.

Puolan Katowicessa 2018 pidetyssä huippukokouksessa neuvottelijat hyväksyivät suurimman osan siitä, mikä tunnettiin nimellä “Pariisin sääntökirja” – standardisarja maille, jotka noudattavat Pariisin sopimuksen tavoitteita. Yksi osa, 6 artikla, jätettiin vastaamatta. Tämän monimutkaisen osan tarkoituksena on luoda kauppajärjestelmä, jonka avulla maat voivat käydä kauppaa oikeuksilla päästää saasteita ilmakehään.

Hiilimarkkinoiden oletetaan saavan valtiot, jotka eivät pysty välttämään saastumista, maksamaan hintansa, ja ne, jotka sitovat hiiltä teknologiainvestoinnein tai rehevien metsien kautta, saamaan palkkiot. Tämä kaupankäyntijärjestelmä ei ota huomioon hiilidioksidin kertymistä ilmakehään. Sellaiset maat kuin Norja, Yhdysvallat ja Britannia ovat paljon vastuullisempia kuin maat, joiden päästötasot jatkavat nousuaan, kuten Intia, Indonesia ja Tansania.

Maailman johtajiksi pukeutuneen Glasgow Actions Team -aktivistit istuvat lautalla Forth and Clyde -kanavalla 9. marraskuuta 2021 Glasgow'ssa, Skotlannissa.

9. marraskuuta 2021 Glasgow’ssa, Skotlannissa, Glasgow Actions Team pukeutunut maailman johtajiksi, istuu lautalla Forthin ja Clyden kanavalla.
Jeff J Mitchell Getty Imagesin kautta

Artikla 6 kannattaa sitä, että artiklaa 6 voidaan käyttää kääntämään huomio pois vaikeasta tehtävästä päästöjen vähentämisestä. Tätä käsitystä ovat vain vahvistaneet fossiilisten polttoaineiden sektorin lausunnot. Royal Dutch Shellin vuoden 2018 johtaja kehui artikkelin 6 kirjoittamisesta: “Meillä on ollut neljä vuotta käynnissä oleva prosessi, jotta hiilidioksidin yksikkökaupan tarve olisi osa Pariisin sopimusta.”

“Hiilimarkkinat suojaavat tyhjiä viherpesuohjelmia ja ovat siten tapa kääntää huomio pois todellisista toimista, joita ihmiset ja planeetta tarvitsevat kiireesti”, sanoi Rachel Rose Jackson, ilmastotutkimus- ja politiikan johtaja vahtikoirasta Corporate Accountability, sähköpostissa keskiviikkona. . “Artikla 6 on yksi taistelukentistä, jossa saastuttavien maiden ja yritysten edut kohtaavat ihmisten ja planeetan edut.”

5. Myös muita lupauksia annettiin.

Sopimus on ollut Glasgow’n tärkein tapahtuma. Kokouksen aikana annettiin kuitenkin muita tärkeitä lupauksia. Yli 100 maata on allekirjoittanut sitoumuksen pysäyttää ja kääntää metsäkadon tämän vuosikymmenen loppuun mennessä. on syytä epäilläSe on erittäin tehokas.

Sopimuksen allekirjoitti lähes yhtä monta maata Maailmanlaajuinen metaanilupausTulistavien kasvihuonekaasujen päästöjen vähentämiseksi vähintään 30 % vuodesta 2020 vuoteen 2030 mennessä. Yhdysvallat ja noin kaksi tusinaa maata ovat myös sitoutuneet vähentämään tulistuksen aiheuttamia kasvihuonekaasupäästöjä 30 % tai enemmän 2020 tasolle. liittyi ponnisteluihinLopettaakseen julkisen rahoituksen fossiilisten polttoaineiden hankkeille ulkomailla, Isossa-Britanniassa riiteli toiset kaksi tusinaa maata sopimukseen hiilen rakentamisen pysäyttämisestä – tavoite, joka, vaikka pitkään odotettiin, näyttää hieman saavuttamattomalta vuoden aikana, kun hiilen käyttö lisääntyi maailmanlaajuisen energiakriisin seurauksena.

Silmiinpistävin oli kenties kuuden autonvalmistajan ja yli kahdenkymmenen maan sitoutuminen siihen.Source:
https://gt-ride.com/here-are-5-things-you-need-to-know-about-the-potential-new-climate-agreement-in-glasgow/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments