Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsTarkista tämä: Keskimääräinen kokonainen kalkkuna ei maksa 83 dollaria ruokakaupassa

Tarkista tämä: Keskimääräinen kokonainen kalkkuna ei maksa 83 dollaria ruokakaupassa


Väitteen mukaan kalkkunat maksavat ruokakaupoissa 83 dollaria

Kiitospäivän lähestyessä ja toimitusketjun ongelmat jatkuvat valtakunnallisesti, jotkut sosiaalisen median käyttäjät sanovat, että tämän vuoden lomakalkkuna voi maksaa siiven ja jalan.

7. marraskuuta tekstissä lukee: “Kalkkunat maksavat supermarketista 83 dollaria ja metsästys ilman lupaa maksaa 70 dollaria.” On surullista, että et voi ampua kalkkunoita Game Wardensin läsnä ollessa Amerikassa ja silti säästää rahaa.

Tämä viesti on saanut inspiraationsa MrGeorgiaPinen 5. marraskuuta julkaisemasta twiitistä, ja se on kerännyt yli 2 800 jakoa kolmen päivän aikana. Sosiaalisen median näkemyksiä tarjoava CrowdTangle sanoo, että väitteen muut versiot ovat houkutelleet tuhansia vuorovaikutuksia viimeisen viikon aikana.

Metsästysvaatimukset vaihtelevat osavaltioittain. Mutta toimitusketjun puutteiden ja inflaation vuoksi amerikkalaisten odotetaan maksavan enemmän kiitospäivän ainesosista tänä vuonna – mukaan lukien kalkkunat.

Liittovaltion tiedot ja asiantuntijat osoittavat kuitenkin, että vaikka 83 dollarin hinta on hyväksyttävä joillekin kalkkunatyypeille, se ei ole normi.

Faktan tarkistus:TikTokin viraalinen TikTok-leike näyttää ruokaturvaviestin. Video on luotu Yhdysvalloissa, ei kansainvälisesti

“En voi kuvitella, että se olisi lähelläkään edustavaa”, Purduen yliopiston maataloustalouden laitoksen johtaja Jayson Lusk sanoi sähköpostissa.

USA TODAY tavoitti MrGeorgiaPinen sekä Facebook-käyttäjän, joka julkaisi kommentointivaatimuksen.

Kalkkunan keskihinta on 1,07 dollaria paunalta

New York Times raportoi, että Turkin hinnat ovat nousussa ja saavuttavat uusia korkeuksia ensi vuonna. Älä kuitenkaan ole yllättynyt, jos sinulla on varaa vain 83 dollarin lintuun kiitospäivänä.

Eräs kommentoija tuki väitettä linkittämällä täysin kypsennettyyn, hikkorisavustettuun kalkkunan Goldbellyssä (paikallisia ja käsintehtyjä ruokia myyvä sivusto). Muita väitteitä sisältäviä viestejä ovat valokuva 15 kiloa painavasta kosher-kalkkunasta, jonka hinta on 84 dollaria Publixissa.

Nämä hinnat ovat linjassa muiden täysin keitettyjen ja kosher-kalkkunoiden listausten kanssa. He eivät kuitenkaan ole, Yhdysvaltain maatalousministeriö sanoo.

Se olisi valtava kalkkuna! Viraston tiedottaja Kate Waters kertoi vaatimuksesta sähköpostitse.

USDA julkaisee viikoittain raportin kalkkunan vähittäismyyntihinnoista, joita ruokakaupat mainostavat valtakunnallisesti. Pakastekalkkunan keskihinta oli 5.-11. marraskuuta 1,07 dollaria paunalta kanoilta ja 1,06 dollaria paunalta tomilta. Tiedot eivät sisällä tuoreiden kalkkunan keskimääräisiä kustannuksia.

24-kiloiselle linnulle, joka olisi yksi raskaimmista kalkkunoista, se olisi noin 25 dollaria – yli kolme kertaa halvempi kuin Facebook-viestissä mainittu hinta.

Jatka lukemista:Haluatko lisää selvyyttä uutisiin? Saat selvyyttä uutisista lähettämällä tekstiviestin USA TODAYn asiantuntijoille faktantarkistajille.

Sekä vähittäis- että tukkukalkkunan hinnat ovat nousseet yli 10 % viime vuodesta, USDA:n tiedot osoittavat. Mutta asiantuntijat sanovat, että nousu ei johda 83 dollarin kalkkunaan keskivertoamerikkalaiselle.

“Ostin kalkkunan (HEB:stä) 1. marraskuuta ja maksoin 1,28 dollaria puntaa kohden 16-kiloisesta linnusta”, Texas A&M -yliopiston maataloustalouden professori David Anderson sanoi sähköpostissa. Hinta voi olla jopa 80 dollaria, jos tilasin savustetun tai keitetyn kalkkunan erikoisliikkeestä.

Arvioimme: Ei kontekstia

Huomasimme, että väitteet kalkkunoista, jotka myyvät supermarketissa 83 dollaria, puuttuvat. Tämä johtuu siitä, että se voi olla hämmentävää ilman lisätietoja. Kalkkunan hinnat nousevat ja jotkin täysin kypsennetyt kalkkunat voivat olla kalliimpia kuin toiset. Asiantuntijat sanovat, että 83 dollarin keskihinta ei ole normi. USDA:n vähittäismyyntitiedot osoittavat, että keskimääräinen kokonainen, pakastettu kalkkuna Yhdysvaltain ruokakaupoissa maksaa noin 1,07 dollaria paunalta.

Faktantarkistuslähteemme:

 • CrowdTangle, 10. marraskuuta 2010.
 • CBS News, 26. lokakuuta, pöydällä kiitospäivä tänä vuonna? Ruoan korkeammat hinnat
 • The New York Times, 25. lokakuuta, tämän vuoden kiitospäiväjuhla painaa lompakon
 • Jayson Lusk 9. marraskuuta, sähköpostinvaihto USA:n kanssa TÄNÄÄN
 • Goldbelly, käytetty 10. marraskuuta, Hickory Smoked Turkey
 • Google Shopping, 10. marraskuuta 2010
 • Kate Waters (10. marraskuuta), sähköpostin vaihto USA:n kanssa TÄNÄÄN
 • David Anderson, 10. marraskuuta, sähköpostin vaihto USA:n kanssa TÄNÄÄN
 • Department of Agriculture, käytetty 10. marraskuuta, Turkey Market News Reports
 • Whole Foods, käytetty 10. marraskuuta, Kalkkunan ostaminen: tyypit, koot ja säilytys
 • Department of Agriculture, 5. marraskuuta, ilmoitetut hinnat Turkista kuluttajille suurissa vähittäismyyntipisteissä 11.5.–11.11.
 • Department of Agriculture, 5. marraskuuta, TURKKI: Viikoittainen kansallinen tuoreet ja pakastetut kokonaiset nuoret kalkkunat (pe)
 • US Fish & Wildlife Service, avattu 10. marraskuuta, osavaltion metsästysluvat
 • USA TÄNÄÄN, 9. marraskuuta, ennen kiireistä lomakautta Biden suunnittelee uusia toimia toimitusketjun ruuhkautumisen helpottamiseksi
 • Maatalousministeriö, 29. heinäkuuta, Lähtölaskenta elintarviketurvalliseen kiitospäivään – UKK

Kiitos, että tuet journalismiamme. Voit tilata painetun painoksen, mainoksettoman sovelluksemme tai sähköisen sanomalehden jäljennöksen täältä.

Facebook myöntää osan faktantarkistustyöstämme.

Lähde: USAToday.com

Viesti Tarkista tämä: Keskimääräinen kokonainen kalkkuna ei maksa ruokakaupassa 83 dollaria appeared first on News Daily.Source: https://philippinenewsdaily.com/check-this-out-the-average-whole-turkey-doesnt-cost-83-in-a-grocery-store/

philippinenewsdaily.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments