Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsSenaattori Lisa Murkowski ilmoittaa Trumpin vastustaman uudelleenvalintatarjouksen

Senaattori Lisa Murkowski ilmoittaa Trumpin vastustaman uudelleenvalintatarjouksen


WASHINGTON (AP) – Senaattori Lisa Murkowski, joka äänesti Donald Trumpin tuomitsemisen puolesta hänen toisessa virkasyyteoikeudenkäynnissä ja on toistuvasti törmännyt entiseen presidenttiin, ilmoitti perjantaina asettuvansa ehdolle uudelleen.

Trump, joka on keskittänyt poliittiset ponnistelunsa poliittisten vastustajiensa rankaisemiseen, tuki Murkowskin johtavaa vastustajaa kesäkuussa. Kelly Tshibaka oli Alaskan hallintoministeriön komissaari ennen kuin erosi senaatin ehdokkuudesta. Heinäkuussa Alaskan republikaanien keskuskomitea hyväksyi Tshibakan Murkowskin virkasyyteäänestyksen jälkeen.

“Sydämeni on ja on aina ollut Alaskassa, ja siksi olen ylpeä voidessani ilmoittaa kampanjani uudelleenvalintani Yhdysvaltain senaattiin vuonna 2022”, Murkowski sanoi lausunnossaan. Hän korosti, että hän on aina pitänyt Alaskasta, sen teollisuudesta ja ihmisistä etusijalla.

Murkowskin uudelleenvalintatarjousta seurataan tiiviisti kansallisesti Trumpin pyrkiessä kaatamaan senaattorin, jonka nimellä on osavaltiossa rikas poliittinen historia. Hänen isänsä Frank Murkowski oli entinen kuvernööri ja pitkäaikainen Yhdysvaltain senaattori.

Murkowski on työskennellyt Yhdysvaltain senaatissa vuodesta 2002, jolloin hänen isänsä valitsi hänet päättämään päättymättömästä toimikaudestaan ​​sen jälkeen, kun hänet valittiin kuvernööriksi. A Murkowski on edustanut Alaskaa Yhdysvaltain senaatissa vuodesta 1981.

Hän on vastustanut republikaanipuoluetta aiemmin. Murkowski hävisi vuoden 2010 GOP-esivaalit, mutta voitti vaalit konservatiivista republikaanien ehdokasta vastaan.

Murkowski, jota pidettiin usein itsenäisenä maltillisena, oli yksi seitsemästä republikaanien senaattorista, jotka äänestivät Trumpin tuomitsemisen puolesta. Trump vapautettiin ainoasta syytteestä kapinaan yllytyksestä, joka liittyi 6. tammikuuta Yhdysvaltain Capitolissa pidettyyn mellakkaan. Hän on ainoa seitsemästä, joka joutuu uudelleenvalintaan tänä vuonna.

Alaskan republikaanipuolue tuomitsi Murkowskin maaliskuussa, koska hän äänesti Trumpin tuomitsemiseksi hänen toisessa virkasyyteoikeudenkäynnissä. Mutta kansallinen republikaanien senaattorikomitea kannatti Murkowskia ja asetti panoksensa kestävään vakiintuneeseen edustajaan.

Tshibaka on yrittänyt hyödyntää Trumpin suosiota osavaltiossa, saada tukea liittolaisiltaan ja ilmaista Trumpin kantoja, mukaan lukien hänen vääriä teorioitaan äänestäjien huijauksesta vuoden 2020 vaaleissa.

Lähde: HuffPost.com.

Jaa kommenttisi alle

Post Senaattori Lisa Murkowski ilmoittaa Trumpin vastustaman uudelleenvalintatarjouksen appeared first on Breaking News.Source: https://gt-ride.com/sen-lisa-murkowski-announces-reelection-bid-opposed-by-trump/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments