Wednesday, December 1, 2021
Google search engine
HomeNewsPuolan natsien vastustaja, 94, käskee äärioikeistoa olemaan hiljaa, "You Lousy Bastard"

Puolan natsien vastustaja, 94, käskee äärioikeistoa olemaan hiljaa, “You Lousy Bastard”


9300-luvun Varsovan kansannousun veteraaniJäljellä Puolassa pidetyssä Euroopan unionin jäsenmaiden mielenosoituksessa oli vielä paljon taisteltavaa natseja vastaan. Hän kohtasi joukon kiusallisia äärioikeistolaisia ​​sanoakseen äänekkäästi yhdelle heistä: “Ole hiljaa, tyhmä poika, senkin surkea paskiainen.”

“Olen sotilas, sanon sen niin kuin se on”, Wanda Traczyk-Stawska kertoi myöhemmin Agence France Presselle kotonaan Varsovassa.

Kun natsit hyökkäsivät Puolaan, hän oli vielä pieni tyttö. Hän liittyi vastarintaan käyttämällä koodinimeä “Doughnut” ja taisteli 17-vuotiaana Varsovan kansannousussa, jolloin noin 200 000 puolalaista taistelijaa ja siviiliä kuoli.

Neljän sotavankileirin jälkeen hän pystyi palaamaan kotiin ja työskentelemään kasvattajana. Hänen nimensä valittiin Varsovan vuoden kansalaiseksi vuonna 2021.

Nyt hän taistelee pitääkseen Puolan EU:ssa “Polexitia” ajavan maahanmuuttajien vastaisen vihan aallon edessä.

Traczyk-Stawska nousi lavalla viime kuussa, kun kymmenet tuhannet ihmiset kokoontuivat tukemaan Puolan EU-jäsenyyden jatkamista sen jälkeen, kun maan perustuslakituomioistuin kiisti EU-lain. Hänen vaatimuksensa oli, että Euroopan yhteisö jatkaisi jäsenyyttä.

“Nousin lavalle puhumaan unelmamme Puolasta, meistä kansannousun veteraaneista… Puolasta, joka on ystävällinen ja suvaitsevainen”, Traczyk-Stawska lisäsi.

Hän on kärsinyt taistelusta EU-jäsenyyden jatkamisesta ja kauhuissaan maahanmuuttajien kohtelusta Puolassa. “Et voi hylätä lasta vaarassa. On häpeällistä kohdella rajalla olevia lapsia tällä tavalla, hän sanoi AFP:lle.

Hän valittaa, että natseja vastaan ​​taistelijoita ei ole enää montaa jäljellä.

“Meillä ei ole enää voimaa ottaa kantaa. Emme voi muuta kuin itkeä”, hän sanoi.

“No, eivät kaikki”, hän lisäsi. “Minä, en ole tottunut itkemään. Olin sotilas.”

Wanda Traczyk–Stawska Varsovan kodissaan 80 vuotta sen jälkeen, kun hän taisteli natseja vastaan ​​Varsovan kansannousun aikana.
WOJTEK RADWANSKI Getty Imagesin kautta

Lähde: HuffPost.com.

Jaa kommenttisi alle

Viesti Puolan natsien vastustaja, 94, käskee äärioikeiston olla hiljaa, “Sinä kurja paskiainen” ilmestyi ensimmäisenä Breaking Newsissa.

Source: https://gt-ride.com/polish-nazi-resister-94-tells-rightwing-extremist-to-shut-up-you-lousy-bastard/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments