Tuesday, December 7, 2021
Google search engine
HomeNewsPolyglutamiinihappo: mitä se on ja miksi näet sen kauneustuotteissa

Polyglutamiinihappo: mitä se on ja miksi näet sen kauneustuotteissa


Anna Efetova Getty Imagesin kautta

Uusimpia ihonhoitoalan supertähtiä on niin vaikea seurata. Heti kun teet ylimääräisen oston “maagisesta” uudesta tuotteesta, tulee toinen, joka lupaa pudottaa vanhan koulun tavarat kylpyhuoneesi hyllyltä. Polyglutamiinihappo (PGA) voi osoittautua todelliseksi tuotteeksi.

Ensinnäkin, jos olet hyppäämässä “ruoka ihonhoitona” -trendiin, se voi olla mielenkiintoinen ainesosa, koska PGA on luonnostaan ​​peptidi johdettu nattōssa olevista bacillusbakteereistaTunnetaan myös nimellä japanilaiset fermentoidut soijapavut. “Se syntyy, kun useat glutamiinihapot liittyvät toisiinsa”, ihotautilääkäri Seemal R. DesaiHuffPost kertoi dermatologian professori ja kliininen assistentti Texasin yliopiston Southwestern Medical Centerissä. “Se voidaan uuttaa soijapavuista tai syntetisoida laboratoriossa.”

Se voi olla myös hyvä vaihtoehto, jos ihosi valmistautuu talveen. “Se on todellakin erittäin tehokas kosteuttava aine”, ihotautilääkäri Helmi E. GrimesSe oli. ”Se voi kuulemma imeä kosteutta jopa 4 000-5 000 kertaa oman painonsa verran verrattuna hyaluronihappoon, joka imee tyypillisesti jopa 1 000 kertaa oman painonsa verran. Seuraavat ovat olleet joitain tutkimuksia Viime vuosina se on osoittanut sen tehokkuuden ihon kosteuttamisessa ja kosteuttamisessa, ja on jopa joitakin tutkimuksia, jotka viittaavat sen mahdollisuuteen nopeuttaa ihon paranemisprosessia.

Kaikkea haavanhoitoa Super Moisturizeriin

Tätä ainesosaa on käytetty ihon hoitoon useiden vuosien ajan. “Se on perinteisesti ollut käytössä haavan paranemista, mutta viime aikoina sen suosio on kasvanut ihonhoitoaineena”, ihotautilääkäri Heather Woolery-LloydHuffPost. Miksi? Se on yksinkertaista. “Jos ihosi on janoinen, PGA sammuttaa janon”, Desai sanoi. “Se auttaa houkuttelemaan ja ylläpitämään kosteutta ja kosteutta ihossa.” Ja kaiken sen kovan työn ansiosta se voi epäsuorasti vähentää hienojen juonteiden ja ryppyjen esiintymistä korvaamalla kosteutta soluissa”, hän sanoi.

Oletko valmis PGA:han?

Jos termi “happo” on huolestuttava, älä koskaan pelkää. “Happoryhmät eivät ole kovin vahvoja, joten ärsytyspotentiaali on paljon pienempi kuin voisi odottaa aineelta, jonka nimessä on sana “happo”, sanoi. Michelle WongDr. kemia, perustaja Lab Muffin Beauty Science

PGA:ta voivat sietää kaikki ihotyypit, mukaan lukien rasvainen, kuiva ja sekaiho. “Sen uskotaan olevan hyvä kaikille ihotyypeille”, Desai sanoi. Hän ehdotti kuitenkin, että pyydätte neuvoja hallituksen sertifioidulta ihotautilääkäriltä ennen tuotteen kokeilemista.

Asiantuntijat suosittelevat, että olet varovainen ja ota se hitaasti. “Vaikka PGA on yleensä hyvin siedetty, se saattaa olla ärsyttävää tai aiheuttaa allergisen reaktion herkillä ihotyypeillä”, Grimes sanoi. “On tärkeää kokeilla tuotetta, joka sisältää pienen määrän PGA:ta iholla sen testaamiseksi ja odottaa 24 tuntia, jotta näet, ilmeneekö haittavaikutuksia.”

Hyaluronihappoa voidaan yhdistää sen kanssa

Kun muistelet täynnä olevaa tuotehyllyäsi, on hyvä tietää, että tämä tuote sopii hyvin muiden kanssa.

“Se voidaan itse asiassa käyttää yhdessä hyaluronihapon kanssa”, sanoi Joshua ZeichnerIhotautilääkäri ja apulaisprofessori Mount Sinai Hospitalin ihotautikoulussa New Yorkissa. “Minun ehdotukseni olisi, että levitän ensin hyaluroniseerumia ja kerros sitten polyglutamiinihappotuotetta sen päälle.”

Seuraavaksi on kysymys ihon valmistelusta, jotta se saa eniten hyötyä ainesosasta. “Tehokkaana kosteuttavana aineena se tarvitsee vettä toimiakseen tehokkaasti”, Grimes sanoi. “Se tulee levittää kunnolla puhdistetun, kostean ihon päälle, ja jos käyttämässänne tuotteessa ei ole jo okklusiivista ainesosaa, se tulee sulkea tai lukita okklusiivisella kosteuttavalla tuotteella päälle.” (Okkluusio tarkoittaa tuotetta, joka on suunniteltu estämään veden hävikki.)

Kuinka valita oikea PGA sinulle

Monet asiantuntijat uskovat, että tuomio on edelleen auki siitä, mitkä tuotteet ovat tehokkaimpia. “Se on vielä suhteellisen uusi, joten minulla ei ole vielä henkilökohtaisia ​​suosikkeja”, Woolery-Lloyd sanoi. Kanssamme puhuneet asiantuntijat kuitenkin suosittelivat, että luet etiketin huolellisesti ennen ostamista. “Tarkista varmistaaksesi, että tuote on tieteellisesti testattu ja tutkittu ja että siinä on vähän säilöntäaineita”, Desai sanoi. “Katso ainesosien profiilia ja katso, onko PGA luettelossa, ja katso sitten muita ainesosia ja varmista, että ne toimivat myös ihosi ja omien ihonhoitotavoitteidesi kanssa.”

Viisi PGA-tuotetta kokeiltavaksi

HuffPost saattaa saada prosenttiosuuden tällä sivustolla olevien linkkien kautta tehdyistä ostoksista. HuffPost Shopping valitsee jokaisen tuotteen itsenäisesti. Hinta ja saatavuus voivat muuttua.

1
ASDM Beverly Hills: 5 % polyglutamiinihapposeerumi
Amazon
Tämä seerumi lupaa peptidirikkaan, kosteutta tasapainottavan ja ravintoainerikkaan tuotteen ilman täyteaineita.

Hanki se Amazonista 39 dollarilla.

2
Charlotte Tilburyn Charlotte’s Magic Serum Crystal Elixir
Sephora
Jos kaipaat piristystä, tämä seerumi lupaa antaa ihollesi sen, mitä tuotemerkki kuvailee “maagiseksi kuntosaliharjoitteluksi”. Se sisältää myös PGA:ta sekä kultaista C-vitamiinia.

Hanki se Sephoralta 80 dollarilla.

3.
Se on Skin Power 10 Formula VC Effector
Amazon
Tulet iloiseksi nähdessäsi, että PGA on viiden parhaan ainesosan joukossa. Tämä tuote on edullinen ja sisältää myös vihreän teen uutetta.

Hanki se Amazonista 16 dollarilla.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments