Tuesday, December 7, 2021
Google search engine
HomeNewsParkland Student kannattaa aseuudistusta, vaikka hän silti parantuu

Parkland Student kannattaa aseuudistusta, vaikka hän silti parantuu


FORT LAUDERDALE, Fla. (AP) – Kun 2018 Parklandin kouluverilöylyn ampuja viime kuussa myönsi syyllisyytensä, se herätti hetkellisesti huomiota ja lahjoituksia aseväkivallan vastaiseen March For Our Lives -opiskelijaliikkeeseen, jonka tragedian synnytti.

Tapaus paljasti myös henkilökohtaisia ​​traumoja monille nuorille aktivisteille. Suurin osa heistä on kuitenkin satojen kilometrien päässä yliopistosta.

Jaclyn Corin, 21, yksi ryhmän alkuperäisistä järjestäjistä ja nyt Harvardin juniori, pysyi poissa sosiaalisessa mediassa ampujan oikeudenkäynnin viikolla välttääkseen tuskallisia muistoja. Hänen läheiset lähettivät kuitenkin tukitekstejä joka päivä, mikä vaikeutti hänen olla kiinnittämättä huomiota.

“Yritän parhaani mukaan olla ajattelematta häntä ja hänen aiheuttamaansa väkivaltaa, mutta se on uskomattoman vaikeaa tehdä, kun joku, joka on pilannut elämäsi ja kirjaimellisesti kaikkien yhteisösi jäsenten elämän, on trendissä sosiaalisessa mediassa.”

Marjory Stoneman Dougin lukiossa tapahtuneen verilöylyn jälkeen, joka johti 17 kuolemaan, teini-ikäiset muodostivat yhden Washingtonin voimakkaimmista nuorten mielenosoituksista. He myös kokosivat lähes miljoona kannattajaa sisarmarsseihin kaikkialla Yhdysvalloissa. Teini-ikäiset olivat esillä Time-lehdessä, ja he keräsivät miljoonia dollareita March For Our Livesin tukemiseen. He todistivat kongressille, tapasivat presidentin, voittivat kansainvälisen lasten rauhanpalkinnon ja aloittivat yli 60:n kaupunkibussimatkan rekisteröidäkseen kymmeniä tuhansia nuoria äänestäjiä.

March For Our Lives, 300-sivuinen organisaatio on kasvanut sisältämään useita aseväkivallan ehkäisyä koskevia lakeja. Se tekee myös säännöllisesti amicus-selvityksiä aseisiin liittyvistä oikeudenkäynneistä.

Silti jotkut alkuperäisistä perustajista, mukaan lukien Emma Gonzalez, ovat lähteneet tai ottaneet askeleen taaksepäin – tai siirtyneet muihin asioihin. Yksi perustajista on nyt ehdokkaana kongressiin Floridassa.

Corin oli niin kyllästynyt aktivismiin, kun hän aloitti yliopiston, hän ilmoitti vaativansa vuoden itselleen.

“Suuri osa ampumisen aiheuttamista traumoistamme liittyy luonnostaan ​​organisaatioon”, hän sanoi.

Parikymppiset onnistuivat säilyttämään järjestön nuorisojohtajuuden ja elinkelpoisuuden lähes neljä vuotta myöhemmin. Silti he ovat kamppailleet kestävän rahoituksen saavuttamiseksi. Ryhmä on kerännyt jo 31 miljoonaa dollaria, mutta sen toimintakustannukset ovat hieman suuremmat kuin vuoden 2020 rahastot.

David Hogg on ryhmästä tuttu kasvo. Hän kuitenkin sanoi, että se on nyt paljon turvallisempaa kuin ryhmän perustamisen aikana.

“Kun kokoat joukon traumatisoituneita teini-ikäisiä yhteen ja sanot: ‘Sinun tehtäväsi on korjata tämä’… paino, joka painaa 17-vuotiaan tai 14-vuotiaan mieleen, kuten siskoni, kun hän menetti neljä ystävää tuo päivä on valtava.”

Hogg oli myös Harvardin opiskelija, mutta hän odotti vuoden Harvardin kasvattamaan yritystä. Viime viikolla hän oli Washingtonissa korkeimman oikeuden tapauksessa, joka koski oikeutta pitää hallussaan ampuma-ase julkisesti itsepuolustukseksi. Organisaatio jätti amicus-lausunnon New Yorkin lain tueksi.

”On päiviä, jolloin haluan lopettaa. Se ei ole aina helppoa. Mutta on päiviä, jolloin ymmärrän, etten ole yksin tässä työssä”, Hogg sanoi tuoreessa haastattelussa.

Hogg, joka on saanut jatkuvaa halveksuntaa konservatiiveista, mukaan lukien Georgian tasavallan edustaja Marjorie Taylor Greene ja Fox NewsLaura Ingraham (professori), sanoi, että March For Our Lives on keskittynyt pitkälle aikavälille. Se toivoo, että se rohkaisee nuoria asettumaan ehdolle omassa osavaltiossaan, ryhtymään tuomareiksi ja laatimaan politiikkaa.

Vuoteen 2020 asti järjestön vapaaehtoiset soittivat yli 1 000 000 puhelua ja tekstiviestiä.

Maxwell Frost, yksi ryhmän perustajista ja sen entinen järjestelyjohtaja, pyrkii avoimeen kongressipaikkaan Orlandosta. Toinen perustajajäsen, Charlie Mirsky, otti vuoden tauon työskennelläkseen kokopäiväisesti organisaation politiikan johtajana ennen kuin hän ilmoittautui Lafayette Collegeen. Hän auttoi luomaan järjestölle oikeudellisen edunvalvojan haaran viime kesänä ja kirjoitti amicus shortsit.

Vaikka aseiden valvonta on edelleen ryhmän päätehtävä, opiskelijat sanoivat, että he pitävät rasismin, köyhyyden ja äänestäjien menettämisen kaltaisia ​​asioita kietoutuvana toisiinsa ja ovat keskittyneet ylimääräisiä ponnisteluja aseväkivallan kärsimiin värillisiin yhteisöihin.

George Floydin viime vuoden mielenosoitusten jälkeen monet opiskelijat marssivat tukemaan Black Lives Matters -järjestöä.

Eastmond on Trinity Washingtonin yliopiston opiskelija ja kuului holokaustin historiaan, kun ampuja hyökkäsi. Nyt 20-vuotias tyttö osallistui March For Our Livesin bussikiertueelle, vaikka hän ei olekaan ryhmän virallinen jäsen.

“Halusin varmistaa, että käsittelemme kaupunkien aseväkivaltaa, joka vaikuttaa suhteettomasti mustiin ja ruskeisiin nuoriin”, Eastmond sanoi. “Minusta tuntui, että se oli valtava osa keskustelua, joka jätettiin huomiotta.”

Nyt tuomariston odotetaan päättävän tammikuussa, viettääkö Parkland School Shooter elämää vankilassa vai saako hän kuolemantuomion. Opiskelijaaktivistit joutuvat nyt kamppailemaan aseväkivallan aiheuttamien inhimillisten kustannusten kanssa. Järjestöllä ei ole muodollista asemaa, mutta opiskelijat sanoivat tukevansa kaikkea, mitä uhrien omaiset haluavat.

“Mielestäni se on todella vaikea skenaario”, Corin sanoi. “Taistelen usein kuolemanrangaistuksen moraalin kanssa, mutta tiedän, että se voi antaa uhrien perheille rauhan, erityisesti tässä tapauksessa, jossa tiedämme henkilön olevan syyllinen.”

Lähde: HuffPost.com.

Jaa kommenttisi alle

Viesti Parkland Student Advocates Ase Reform While Looking To Heal ilmestyi ensimmäisenä Breaking Newsissa.Source: https://gt-ride.com/parkland-student-advocates-gun-reform-while-still-looking-to-heal/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments