Wednesday, December 1, 2021
Google search engine
HomeNewsNASA ja SpaceX lähettävät neljä Crew-3-astronautia Floridasta kansainväliselle avaruusasemalle viivästysten jälkeen

NASA ja SpaceX lähettävät neljä Crew-3-astronautia Floridasta kansainväliselle avaruusasemalle viivästysten jälkeen


BREVARD, Fla. – Huolimatta lähes kahden viikon viiveistä neljä NASAn ja SpaceX:n astronauttia lähti Kennedyn avaruuskeskuksesta myöhään keskiviikkona aloittaen suunnilleen päivän mittaisen vaelluksen kansainväliselle avaruusasemalle.

Kayla Barron (vas.), Raja Chari, Thomas Marshburn ja Matthias Maurer (oikealla) nousivat tyynylle 39A. Se oli heidän ensimmäinen päivä avaruudessa sen jälkeen, kun Crew Dragon -kapseli lähti lentoon 12 minuuttia laukaisun jälkeen. Yhteensä he käyttävät noin kuusi kuukautta tieteellisiin kokeisiin ja aseman ylläpitoon.

Crew-3, heidän tehtäväänsä vaikeutti huonot sääolosuhteet ja pienet lääketieteelliset ongelmat. Alkuperäinen julkaisupäivä oli 30. lokakuuta, mutta se siirrettiin Halloweeniin.

Lohikäärmeen hihnassa Chari totesi, että joskus lentää Halloweenina voi olla virhe. On kunniallista ja sopivaa päästä lentämään Endurancea veteraanipäivänä.

Barron ja Chari ovat aktiivisia merivoimia ja vastaavasti ilmavoimia. Marshburn on koulutettu ensiapulääkäri ja Maurer materiaalitieteen insinööri, joka edustaa Euroopan avaruusjärjestöä.

Se oli mahtavaa. Chari sanoi: “Se oli parempi kuin luulimme.”

Jos Crew-3 olisi laukaissut ensimmäisellä yrityksellä, se olisi vapauttanut aiemman astronautiryhmän, Crew-2:n, joka nousi lentoon KSC:stä huhtikuussa. Mutta sen sijaan, että kahden miehistön välinen vaihto asemalla, NASA- ja SpaceX-tiimit päättivät palauttaa Crew-2:n takaisin Maahan maanantaina, koska tehtävän oleskelu ylitti huomattavasti suunnitellun kuuden kuukauden pituisen ajanjakson. Myös säällä oli tärkeä rooli näissä päätöksissä.

Tämä käänne – Crew-2:n roiskumisesta Meksikonlahdella maanantaina klo 22.33 Crew-3:n laukaisuun klo 21.03 keskiviikkona – merkitsee nopeinta käännettä miehistön paluun ja laukaisun välillä ihmisen avaruuslentojen historiassa, NASA vahvisti.

Sarah Walker SpaceX:stä on Dragon-tehtävän hallinnon johtaja. Hän sanoi, että oli useita tekijöitä, jotka auttoivat lyhentämään läpimenoaikoja. Tämä ennätys saavutettiin vähentämällä merellä toimivien pelastusryhmien päällekkäisyyttä ja parannettua tekniikkaa, nopeita tietojen tarkasteluja, pitkän aikavälin suunnitelmaa, kiertoradan dynamiikkaa, pitkän aikavälin suunnittelua ja monia muita tekijöitä.

Samanlaisia:SpaceX lähettää 4 astronautia kotiin SpaceX:stä, mikä merkitsee lähes 200 päivän päättymistä maan päällä.

Lisätietoja:NASA kiistää asettaneensa tavoitteekseen astronautien olla Kuussa vuonna 2024.

Walker sanoi, että vaikka kääntyminen kesti vähän aikaa, tiimillä oli riittävästi aikaa tarkastella kaikkia tietoja ja varmistaa, että kaikki oli oikein ennen julkaisua.

Crew-3:n astronautit ovat torstaina telakoitumassa ISS:ään. Katsomme taaksepäin heidän historiaansa:

Barron, lähetysasiantuntija: 34-vuotias Richlandista, Washingtonista, on yhdysvaltalainen. 34-vuotias Richlandista, Washingtonista, valmistui Naval Academysta. Myöhemmin hän suoritti maisterin tutkinnon ydininsinöörinä. Laivastossa hän toimii komentajaluutnanttina ja kuului ensimmäiseen naissukellusveneiden luokkaan. NASA valitsi Barronin vuoden 2017 astronautikseen ja hän tekee ensimmäistä avaruuslentoaan.

NASA pitää kirjaa kaikista avaruuteen laukaistuista ihmisistä ja antaa numeroita astronautin, kuten lentäjän tai Barronin tapauksessa tehtäväasiantuntijan roolin perusteella. Virasto nimesi hänet 601. avaruuteen päässeeksi.

Chari, komentaja: 44-vuotias Cedar Fallsista (Iowa) kotoisin oleva mies oli ilmavoimien eversti. Hän yhdisti ilmailukokemuksensa hävittäjien koulutukseen tullakseen NASAa edeltäväksi testilentäjäksi. Hänet valittiin NASAn vuoden 2017 astronauttiluokkaan.

Vaikka tämä oli hänen ensimmäinen tehtävänsä, NASA teki hänestä Crew-3:n komentajan – harvinainen kunnia, joka annettiin avaruuslentojen tulokkaille. Chari oli 599. avaruuteen päässyt ihminen.

Marshburn, lentäjä:Marshburn, entinen ensiapupoliklinikan lääkäri, toimii tällä hetkellä Crew-3-lentäjänä. Vuonna 2004 Marshburn valittiin avaruussukkulan astronautiksi ja hän lensi venäläisellä Sojuzilla ja sukkulalla. Marshburn on miehistön ainoa veteraani. Hänen kuuden kuukauden avaruusoleskelunsa on lisä hänen vaikuttaviin 161 päivään avaruudessa.

Hänen virallinen asemansa on, että hän on 598. avaruuden saavuttanut ihminen.

Maurer, lähetysasiantuntija: Materiaalitieteellinen insinööri Sankt Wendelistä, Saksasta, 51-vuotias teki ensimmäisen lentonsa avaruuteen Crew-3:n laukaisulla. Hänellä on vähintään 10 patentin haltija ja yksi harvoista astronauteista, joka on koulutettu käyttämään sekä amerikkalaisia ​​että venäläisiä avaruuspukuja. Vuonna 2010 hänet valittiin Euroopan avaruusjärjestön astronautiksi.

Maurer sai kunnian tulla 600. ihmiseksi avaruudessa.

SpaceX:n tiimit maassa Cape Canaveral Space Force Stationilla eivät hidasta vauhtiaan. SpaceX:n 60. Starlink-internetsatelliitti laukaistaan ​​Launch Complex 40:stä Falcon 9 -raketilla.

Se on SpaceX:n 31. Starlink-tehtävä tähän mennessä.

Seuraa Emre Kellyä Twitterissä @EmreKelly

Lähde: USAToday.com

Viesti NASA ja SpaceX lähettivät neljä Crew-3:n astronauttia Floridasta kansainväliselle avaruusasemalle viivästysten jälkeen, jotka ilmestyivät ensimmäisenä News Dailyssä.

Source: https://philippinenewsdaily.com/nasa-and-spacex-send-four-crew-3-astronauts-from-florida-to-the-international-space-station-after-delays/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments