Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsMuutoksenhakutuomioistuin esti väliaikaisesti edustajainhuoneen pääsyn Trumpin Valkoisen talon asiakirjoihin tammikuun 6. päivän...

Muutoksenhakutuomioistuin esti väliaikaisesti edustajainhuoneen pääsyn Trumpin Valkoisen talon asiakirjoihin tammikuun 6. päivän tutkinnassa


WASHINGTON – Liittovaltion vetoomustuomioistuimen kolmen tuomarin paneeli päätti torstaina estää väliaikaisesti entisen presidentin Donald Trumpin hallintoasiakirjojen julkistamisen, jonka edustajainhuoneen paneeli kutsui tutkiessaan 6. tammikuuta Capitolissa tapahtunutta kapinaa.

Tämä päätös tehtiin ajankohtana, jolloin Valtion arkisto- ja rekisterihallituksen oli määrä luovuttaa asiakirjoja perjantaina klo 18. Iskun olosuhteiden ja hyökkäyksen päivänä tapahtuneiden tapahtumien tutkimista varten eduskuntavaliokunta. pyysi asiakirjoja.

Trump on kuitenkin yrittänyt estää komiteaa pääsemästä asiakirjoihin. Hän väitti, että vapauttaminen loukkaisi johdon etuoikeuksia ja hänen odotuksiaan pitää viestintänsä luottamuksellisina.

DC Circuit hovioikeuden tuomarit Patricia Millett, Robert Wilkins ja Ketanji Brown Jackson estivät kansallisarkistoa toimittamasta asiakirjoja edustajainhuoneen paneelille, kun paneeli harkitsee Trumpin vaatimuksia toimeenpanovallan erioikeuksista. Trumpin kirjalliset perustelut on toimitettava tässä tapauksessa 16. marraskuuta mennessä. Kansallisarkiston ja edustajainhuoneen odotetaan vastaavan 22. marraskuuta. Suulliset keskustelut pidetään 30. marraskuuta.

Yhdysvaltain käräjäoikeuden tuomari Tanya Chutkan hylkäsi Bidenin väitteet tiistaina ja päätti, että presidentti Joe Bidenin luopuminen toimeenpanovallan etuoikeuksista ohitti hänen edeltäjänsä. Chutkan kieltäytyi estämästä komitean pääsyä tapaukseen valituksen aikana.

Osallistu kyselyyn:Trump jatkaa kaivamista. Useimmat amerikkalaiset ajattelevat, että hänen pitäisi ja pitäisi saada avustajansa todistamaan tammikuun 6. päivän tienoilla.

Trumpin lakitiimi valitti asiasta DC Circuit Court of Appeals -oikeuteen ja pyysi torstaina määräystä lopettaa tapauksen väittely.

Trumpin asianajaja Jesse Binnall totesi 15-sivuisessa tiedostossaan, että “tuomioistuin tarkastelee tässä valituksessaan uusia, tärkeitä perustuslaillisia ensivaikutelmia koskevia kysymyksiä, jotka koskevat eroa, presidentin asiakirjoja ja toimeenpanovallan etuoikeuksia.” “Oikeustuomioistuin käsitteli kieltoesitystä vireillä valituksella hallinnollisen kiellon ollessa voimassa. Tämä estää kyseisten asiakirjojen tuottamisen.”

House-komitea oli väittänyt käräjäoikeudessa, että lainsäätäjien on kiireellisesti nähtävä asiakirjat tutkiessaan ja harkitessaan lainsäädäntöä estääkseen uuden hyökkäyksen Capitolille.

Oikeusasiantuntijoiden mukaan Trumpin mahdollisuudet voittaa tapaus ovat pienet. Tämä tapaus voi antaa vihjeitä siitä, vaaditaanko Trumpin entisiä avustajia, kuten Steve Bannonia (poliittinen strategi), todistamaan. Myös muita Valkoisen talon entisiä neuvonantajia on haastettu.

Lähde: USAToday.com

Viesti Muutoksenhakutuomioistuin esti väliaikaisesti edustajainhuoneen pääsyn Trumpin Valkoisen talon asiakirjoihin tammikuun 6. päivän tutkinnassa ilmestyi ensimmäisenä News Dailyssa.Source: https://philippinenewsdaily.com/appeals-court-temporarily-blocks-house-access-to-trumps-white-house-records-in-jan-6-probe/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments