Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsMontanan republikaanit käyvät sotaa opiskelijoiden äänestämistä vastaan ​​ennen vuoden 2022 vaaleja

Montanan republikaanit käyvät sotaa opiskelijoiden äänestämistä vastaan ​​ennen vuoden 2022 vaaleja


Montanan republikaanit saivat osavaltion hallituksen yhtenäisen hallinnan vuonna 2020 voittamalla kuvernöörikilpailun ensimmäistä kertaa 16 vuoteen. Sen ansiosta he pystyivät saavuttamaan pitkän tavoitteen, mikä vaikeutti nuorten ja opiskelijoiden äänestämistä.

Osavaltion lainsäätäjä hyväksyi tänä vuonna neljä lakiesitystä. Montanan kuvernööri allekirjoitti ne sitten. Greg Gianforte, R): Nämä laskut vaikeuttavat opiskelijoiden rekisteröitymistä äänestämään ja muiden rekisteröintiä äänestämään. Nämä lakiehdotukset poistivat vaalipäivän äänestäjien rekisteröinnin ja tekivät opiskelijatodistuksesta kelpaamattoman äänestäjän tunnistamismuodon. He asettivat äänestäjille myös ylimääräisiä asuinpaikka- ja ikävaatimuksia.

Entinen presidentti Barack Obama oli inspiraationa Montanan rajoittaville äänestyslaille. Donald Trumpin yritykset kumota vuoden 2020 tappionsa Joe Bidenille valehtelemalla vaalikorruptiosta. Monissa osavaltioissa republikaanit ovat hyväksyneet uusia äänestysrajoituksia, jotka kohdistuvat erityisesti niihin yhteisöihin, jotka todennäköisimmin äänestävät demokraattien ehdokkaiden puolesta. Nämä rajoitukset asetettiin mustiin äänestäjiin ja latinoäänestäjiin joissakin osavaltioissa. Montanan kohteiden joukossa olivat opiskelijat ja intiaanit.

Montanan republikaanit ovat suunnattu opiskelijoille, nuorille äänestäjille ja alkuperäiskansalaisille, koska nämä yhteisöt ovat auttaneet demokraatteja voittamaan niukasti osavaltionlaajuiset vaalit viimeisten 15 vuoden aikana huolimatta osavaltion vahvasta puolueellisuudesta republikaanien hyväksi kansallisella tasolla. Senaattori Jon Tester, nyt Montanan ainoa osavaltion laajuinen vaaleilla valittu demokraatti, voitti kolme vaaliaan 3 000–18 000 äänellä. Entinen kuvernööri Entinen kuvernööri Tester voidaan valita uudelleen vuonna 2024.

Osavaltion republikaanit väittävät, että heidän uusien vaalirajoitustensa on tarkoitus parantaa “vaalien eheyttä”. Mutta aivan kuten Trumpin vaalipetokset, uudet lait eivät vastaa petoksista tai väärinkäytöksistä osavaltiovaaleissa. Kun Montanan osavaltion tuomioistuin kielsi Trumpin pyrkimyksiä estää Montanan kreivikuntoja ottamasta käyttöön postiäänestystä vuonna 2020, se totesi, että Montanan lähihistoriassa ei ole “tietoa vaalipetoksista”.

Montanan nuorisoryhmät hyökkäävät uusiin lakeihin “koktailina äänestäjien tukahduttamistoimista, jotka kohdistuvat voimakkaasti nuoriin”, OctoberForward Montana -säätiön, Montana Youth Actionin ja MontPIRGin tekemän kanteen mukaan ovat kaikki äänestäjien rekisteröintiä tavoittelemattomia järjestöjä.

“Kun tarkastellaan kutakin näistä erikseen, yksin, ne näyttävät siltä, ​​​​että ne voisivat olla suunnattu opiskelijoille”, sanoi Scout McMahon, 17-vuotias lukion vanhempi Kalispellissa Montanassa ja Montana Youth Actionin aloitteiden puheenjohtaja. “Mutta kun laskee ne kaikki yhteen, sinulla on ikäsyrjintä, asuinpaikkasyrjintä, opiskelijatunnuksen muuttaminen samalla kun otetaan käyttöön toinen lomake ja poistetaan vaalipäivän rekisteröinti. Se on melko selvä hyökkäys opiskelijaäänestäjiä ja nuorisoäänestäjiä vastaan ​​kokonaisuudessaan.

Montanan kuvernööri Greg Gianforte (R) allekirjoitti neljä rajoittavaa lakia, jotka vaikeuttavat nuorten äänestäjien ja opiskelijoiden äänestämistä osavaltiossa.
Tommy Martino Associated Pressin kautta

Ilmeisin nuoriin äänestäjiin ja opiskelijoihin yleensä vaikuttava muutos on se, joka vaikuttaa koko väestöön. Tämä johtuu siitä, että vaalipäivän äänestäjien rekisteröinti on päättynyt. Tunnetaan myös nimellä saman päivän äänestäjärekisteri.

Vaikka vaalipäivän äänestäjätunnisteen poistaminen vaikuttaa kaikkiin yhtäläisesti, nuoret äänestäjät kärsivät todennäköisesti enemmän. Valtiotieteen tutkimukset osoittavat, että 18–24-vuotiaat liikkuvat useammin ja heillä on vähemmän vuorovaikutusta valtion virastojen kanssa kuin vanhemmat. Tämä monimutkaisuus lisää koko prosessia. ihmiset, joilla ei ole aikaisempaa äänestyskokemusta.Tämä lisää todennäköisyyttä, että ihmiset eivät rekisteröidy äänestämään eivätkä siten ole äänioikeutettuja.

“Ihmiset, joiden kanssa olemme puhuneet ovia koputtaessamme, eivät tienneet, että he voisivat mennä rekisteröitymään”, MontPIRGin hallituksen puheenjohtaja Alexa Runnion sanoi.

1–2,3 prosenttia kaikista Montanan vaaleissa annetuista äänistä tuli äänestäjiltä, ​​jotka olivat rekisteröityneet vaalipäivänä. Nämä olivat enimmäkseen opiskelijoita tai muita nuoria äänestäjiä, joita nuorisoryhmien ja muiden poliittisten järjestöjen äänestyspyrkimykset olivat auttaneet.

Päivitys vuoden 2019 tutkimukseenNäin todettiin, että nuorten äänestäminen lisääntyi 3,5-10,1 prosenttiyksikköä sen jälkeen, kun osavaltiot ottivat käyttöön vaalipäivän äänestäjien rekisteröinnin.

“Tämä on todella iso isku Montanalle”, Forward Montanan toiminnanjohtaja Kiersten Iwai sanoi.

Vuodesta 2006 Montanassa on ollut Vaalipäivän rekisteröinti. Republikaanit ovat yrittäneet kumota sen siitä lähtien. Se kumottiin kahdella lailla, jotka hyväksyttiin republikaanien johtamissa osavaltioiden lainsäädäntöelimissä vuosina 2011 ja 2013, mutta demokraattien kuvernöörit estivät ne molemmilla kerroilla. Vuonna 2014 toimitettiin lainsäädäntöäänestys kumoamisesta aloitteena vuoden 2015 äänestykseen. Aloite hylättiin laajalti äänestäjien keskuudessa, ja se sai 57 prosentin kannatuksen.

Montanan äänestäjien suuresta tuesta huolimatta republikaanit käyttivät tilaisuutta hyväkseen peruuttaakseen saman päivän rekisteröinnin voitettuaan kuvernöörin viran vuonna 2020. Republikaanit ilmaisivat huolensa siitä, että opiskelijat kuljetetaan bussilla äänestyspaikoille, jotta he voisivat rekisteröityä vaalipäivänä, kun lainsäädännöstä keskusteltiin lainsäätäjä.

“Ja ne voittoa tavoittelemattomat ryhmät – eivätkä he olleet meidän puolella käytävää – mitä he tekivät?” osavaltion edustaja Jedediah Hinkle, republikaani, sanoi. “Kun he olivat 30 metrin päässä rakennuksesta, he työskentelivät kaikkien näiden ihmisten kanssa kirjallisuuden, pizzan, lämpölamppujen ja kaiken muun kanssa.”

Republikaanit ovat myös poistaneet opiskelijakortit hyväksyttyjen valokuvallisten henkilöllisyystodistusten luettelosta äänestämiseen. Republikaanit lisäsivät kätketyt aseluvat hyväksyttäväksi valokuvallisen henkilöllisyyden muodoksi äänestäjien listalle.

Jos opiskelijoilla ei ole muuta hyväksyttävää osoitteen osoittavaa äänestäjätunnusta, heidän on esitettävä ylimääräinen henkilöllisyystodistus, joka sisältää nimen, osoitteen ja tiedot, kuten tiliote, sähkölasku tai maksukuitti. Nuoret äänestäjät ja opiskelijat voivat muuttaa usein ja asua asuntoloissa tai huoneissa muiden laskujen kanssa.

“Edes nuorena ammattilaisena, kun olin poissa yliopistosta, minulla ei ollut sähkölaskua”, Iwai sanoi. “En ollut vuokrasopimuksessa. Minulla ei ollut virallista asiakirjaa, joka osoittaisi asuinpaikkani. Kaikki nämä erilaiset kerrokset tekevät siitä niin hämmentävän.”

Republikaaneille tämä tarkoittaa vain sitä, että opiskelijoiden ei pitäisi äänestää Montanan vaaleissa.

“Jos olet yliopisto-opiskelija Montanassa ja sinulla ei ole rekisteröintiä, tiliote tai W-2, se saa minut ihmettelemään, miksi äänestät näissä vaaleissa kuitenkin”, Montanan edustajainhuoneen puhemies Wylie Galt , republikaani, sanoi Helmikuun keskustelussa.

Äänestäjät odottavat jonossa Gallatin Countyn oikeustalon ulkopuolella Montanan Bozemanissa, Montanan osavaltion yliopiston kotipaikassa, 3.11.2020.

Äänestäjät jonottavat Gallatinin piirikunnan oikeustalon ulkopuolella Bozemanissa (Montana), jossa sijaitsee Montana State University.
Tommy Martino Associated Pressin kautta

Republikaanit asettivat nuorille äänestäjille uudet asuinpaikka- ja ikävaatimukset ja uhkasivat määrätä vaalityöntekijöitä laillisilla seuraamuksilla.

Uusi laki koskee äänestäjiä, jotka täyttävät 18 vuotta vaaleja edeltävien 30 päivän aikana. Se kieltää vaalityöntekijöitä toimittamasta poissaolevien äänestyslippuja ennen äänestäjän syntymäpäivää. Tämä laki sallii montanalaisten äänestää vaalipäivänä, mutta he eivät saa käyttää valitsemiaan äänestyslippuja ikänsä vuoksi.

Tämän lain kyseenalaistaneet nuorisoryhmät väittävät, että se rikkoo Montanan perustuslakia, joka takaa, että “alle 18-vuotiaiden henkilöiden oikeudet sisältävät, mutta eivät rajoitu niihin, kaikki tämän artiklan mukaiset perusoikeudet, elleivät ne nimenomaisesti estä lait, jotka vahvistavat lakia. tällaisten henkilöiden suojelua.”

Laki sisältää poissaolevien äänestämisen ikävaatimuksen lisäksi myös asumisvaatimuksen, joka kieltää vaalityöntekijöitä antamasta äänestyslippua henkilölle, joka ei pysty osoittamaan asuvansa omassa osoitteessa vähintään 30 päivää yhtäjaksoisesti.

“Tällaiset esteet estävät melko aktiivisesti opiskelijoiden äänestämistä ja nuoria yleensä”, McMahon sanoi.

Montanan republikaanit kohdistaivat myös opiskelijoiden äänestäjien rekisteröinnin kieltämällä asuntola- ja ruokasalien toiminnan. Opiskelijat, jotka harjoittelevat republikaanien tai osavaltiodemokraattisten puolueiden kanssa tai tekevät vapaaehtoistyötä, eivät voi koputtaa kampuksen asuntoloihin tai asentaa äänestäjien rekisteröintikoppeja tiettyihin rakennuksiin. Tuomari esti lain, joka antoi alustavan kiellon estääkseen sen riitauttamisen oikeudessa.

Kaikki nämä lait kohtaavat nyt useita oikeusjuttuja nuorisoaktivistien ja äänestäjien rekisteröintiryhmien sekä poliittisten komiteoiden, mukaan lukien Montanan demokraattisen puolueen ja Tester’s Senaatin kampanjakomitean, ja muiden Montanan osavaltion yliopistoihin liittyvien henkilöiden ja ryhmien taholta.

Ilman niitä kumoavia oikeudellisia päätöksiä, kongressin hyväksymä äänioikeusuudistukset Freedom to Vote Actissa, jonka yhdessä kirjoittaja on Tester, ohittaisi jotkin Montanan uudet lait, mukaan lukien kielto äänestää vaalipäivänä ja uudet rajoitukset opiskelijoiden äänestäjille. . Senaatti estää laskun GOP-vikauksen vuoksi. Tester on vain yksi kolmesta demokraatista demokraattien puoluekokouksessa. puhua kollegoiden kanssa filibuster-sääntöjen muuttamisesta. Hyväksy lasku.

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments