Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsMickey Guyton luo polun mustille naisille kantrimusiikissa

Mickey Guyton luo polun mustille naisille kantrimusiikissa


Mickey Guyton on tunnettu 38-vuotias laulaja kymmenen vuoden työskentelyn jälkeen.
Erika Goldring Getty Imagesin kautta

Mickey Guyton, musta taiteilija allekirjoitti sopimuksen Capitol Nashvilleen vuonna 2011. Hän oli ensimmäinen värillinen nainen, jota tukee suuri maaennätys. 10 vuoden debyyttisinglensä ”Better Than You Left Me” vuonna 2015 ja kolmen EP:n jälkeen 38-vuotiaasta laulajasta on tullut tuttu nimi.

Guyton jakoi pienen osan singlestään toukokuussa 2020. Tämä oli myrskyisää aikaa Black Lives Matterin mielenosoituksille poliisin raakuushyökkäyksen jälkeen. “Black Like Me” InstagramissaTämä on lopullinen versio. Yli 8000 katselukertaa tallennettiin, ja Spotify otti Guytonteamin yhteyttä lopullisen version saamiseksi. Myöhemmin he lisäsivät sen Hot Country -soittolistalleen. Kappale on nyt toistettu Spotifyssa yli 8 000 000 kertaa.

HuffPost isännöi Twitter Spaces -chatin 16. marraskuuta kello 13.00 itäistä, country-artistien kanssa keskustellakseen alan toiminnasta mustina naisina ja kantrimusiikin tulevaisuudesta. Rekisteröidy saadaksesi ilmoituksen, kun Spaces alkaa tästä

Ei ollut kaavaa, ei yleissuunnitelmaa “viruksen leviämiseksi”. Viimeisen vuosikymmenen ajan Guyton on pysynyt rehellisenä ja torjunut paineen mukautua alan standardeihin. Vasta sen jälkeen, kun Guyton alkoi laulaa vapaasti kokemuksistaan ​​mustana naisena Nashvillen musiikkiteollisuudessa, asiat napsahtivat.

“Se on todella outo tunne. Yrität niin kovasti jossain ja sitten lopulta tulet otteeseen tosiasiaan, että se ei todennäköisesti tapahdu sinulle, sitten se tapahtuu. Se tapahtuu aikana, jolloin on niin paljon kipua”, Guyton sanoi. ”En kirjoittanut tätä laulua tällä hetkellä. Tämä kappale on kirjoitettu ennen tätä hetkeä. Se on tarkoitettu mustille kantrimuusikoille ja kaikille amerikkalaisille. Tämä johtuu omasta turhautumisestani.”

Guyton alkoi saada ansaitsemaansa huomiota ja vetoa. Varietyn, ABC 20/20:n ja Peoplen haastattelut antoi Guyton. Hän oli myös Grammy-ehdokkaana vuonna 2021, ja hän esiintyi seremoniassa. Mikä tärkeintä, hän pystyi jakamaan mustan naisen todellisuuden kantrimusiikissa.

Viruksen menestyksen jälkeen

Guyton alkoi saada ansaitsemaansa huomiota ja liikennettä virushittinsä ”Black Like Me” jälkeen.
Arturo Holmes Getty Imagesin kautta

Vaikka jotkut saattavat kutsua häntä “Black Like Me -tytöksi”, Guyton sanoo, ettei hän tunne olevansa kyyhkynen. Hän kokee enemmän tunnetta, että hänen on tehtävä jotain.

”Pisimmän aikaa, ennen kuin tämä hetki tapahtui minulle, yritin todistaa, että olin vain kantrilaulaja, joka rakasti kantrimusiikkia. Minua käskettiin olemaan keskittymättä edes mustaan ​​osaan, mutta sellainen minä olen”, Guyton sanoi. “Se ei ole minulle ollenkaan kyyhkysenreikä, ja yritän normalisoida sitä mahdollisimman paljon. Normalisoin sen avaamalla oven muille mustille naisille, erityisesti kantrimusiikissa.”

Syyskuun 24. päivänä Guyton julkaisi debyyttialbuminsa “Remember Her Name”, joka on kunnianosoitus mustan naiseudelle, rakkaudelle, paranemiselle ja kuluneelle vuosikymmenelle Nashvillessä. Albumi sisältää 16 kappaletta, kuten “Higher”, “Love My Hair”, “All American”, “What Are You Gonna Tell Her?” ja enemmän.

Guyton kuvaili hetkeä, jolloin hän julkaisi albumin, pelottavaksi, mutta myös pelottavaksi ja hämmästyttäväksi unelmaksi. Kirjoitettuaan täyttämättömiä “keskellä tietä” -kappaleita valkoisista aidoista ja sinisilmäisestä James Deanin arkkityypistä, hän oli tarkoituksella julkaissut projektin, joka oli ainutlaatuinen hänen elämilleen kokemuksilleen.

Olipa kyseessä säkeet James Brownista, varhaiset kokemukset rasismista leikkikentällä tai iloitseminen Daisy Dukesista ja dookie-punoksista, Guytonin ”Remember Her Name” kuulostaa sydämelliseltä rakkauskirjeeltä, joka yhdistää mustan naiseuden ja hänen eteläiset juurensa.

Katso tämä postaus Instagramissa

Viesti, jonka on jakanut Mickey Guyton (@mickeyguyton)

“Muistan, että olin kirjoitussessionilla, laulaisimme rakkaudesta, ja he heittivät ulos “hänen sinisillä silmillään”. Olen kuin: “Miehelläni on ruskeat silmät.” Hänellä ei ole vaaleat hiukset ja siniset silmät. Olin kuin: “Ei, aion laittaa sen, miltä rakkaus näyttää minulle”, Guyton sanoi. ”Se oli todella tärkeää minulle, kirjoittaa kantrimusiikkia vain omasta näkökulmastani. Se ei ollut kenellekään muulle, vaan jollekulle, joka ymmärtää minun kävelyni – ja toivottavasti auttaa myös muita ihmisiä ymmärtämään sen.”

Keskiviikkona Guyton koristaa Bridgestone Arenan lavalla Nashvillessä debyyttiesityksessään CMA Awards -tapahtumassa. Vaikka hän on ehdolla Vuoden uudeksi taiteilijaksi, todellisuus on, että Guyton ei ole uusi tässä taiteessa.

Teksasissa Arlingtonissa syntyneen ja Wacossa varttuneen Guytonin rakkaussuhde kantrimusiikkiin alkoi hänen ollessaan 5-6-vuotias, kun hän lauloi kuorossa Mount Olive Baptist Churchissa. Hän kiittää isäänsä laulutaitojensa löytämisestä.

“Se on laulu, jonka kirkkoni lauloi nimeltä “Täysin sitoutunut”, ja se oli duetto. Isäni laittoi minut laulamaan tyttöosuuden ja hän lauloi miesosan. Satuin vain olemaan hyvä siinä”, Guyton jatkoi. ”Olen hyvin, hyvin yksityinen itseni kanssa, joten laulaessani ulkoisesti olin todella hämmentynyt siitä, mutta rakastin sitä yksin. Harjoittelisin ‘I Will Always Love You’, Whitney Houston -versiota, yhä uudelleen ja uudelleen ja tekisin perheeni hulluksi.

”Minua käskettiin olemaan keskittymättä edes mustaan ​​osaan, mutta sellainen minä olen. Minusta se ei ole kyyhkysenreikä ollenkaan, ja yritän normalisoida sen mahdollisimman paljon. Normalisoin sen avaamalla oven muille mustille naisille, erityisesti kantrimusiikissa.”

– Mickey Guyton mustien naisten polun luomisesta kantrimusiikkiin

Samaan aikaan kun hän kuunteli Spice Girlsiä, Guyton oli myös viritetty LeAnn Rimesiin, Shania Twainiin ja Dolly Partoniin isoäitinsä, “valtava Dolly-fani” ansiosta. Aina kun Guyton vieraili talossaan, pienessä mökissä Rieselissä, Texasissa, Wacon laitamilla, hän löysi VHS-nauhoja elokuvista, kuten “Fried Green Tomatoes”, “Steel Magnolias” ja “Roots”-kokoelma. Kenny Rogersin duettovideoiden kanssa.

Guytonin rakkaus kantriin ei liittynyt niinkään genreen, vaan pikemminkin voimakkaisiin ääniin, joita hän kuuli sitä kuunnellessaan.

“Niin monilla naisilla oli niin paljon voimakkaita ääniä”, Guyton sanoi. ”Teillä oli Faith Hill, LeAnn Rimes, Trisha Yearwood, Martina McBride, sitten tuli Carrie Underwood. Se ei ollut yksi tai toinen. Pidin vain hyvästä musiikista, ja se oli hyvää musiikkia minulle. Pidin R&B:stä, pidin kaikesta.”

Guytonin laulajan uran edetessä hän kuitenkin huomasi, että monet ihmiset yrittäisivät saada hänet siiloon ja kutsuivat häntä R&B-artistiksi sen sijaan, että tunnustaisivat hänen legitiimiytensä kantrimuusikkona.

Guyton sanoi debyyttialbumistaan,

Guyton sanoi debyyttialbumistaan: Tämä oli minulle erittäin tärkeää. Se antoi minulle mahdollisuuden luoda countrymusiikkia vain omasta näkökulmastani. Se ei ollut kenellekään muulle, vaan jollekulle, joka ymmärtää minun kävelyni – ja toivottavasti auttaa myös muita ihmisiä ymmärtämään sen.”
Paul Morigi Getty Imagesin kautta

”Muistan istuneeni ravintolan baarissa, ja vieressämme istui valkoinen perhe. He ovat kuin: “Millaista musiikkia laulat?” Sanoin “Country music”, ja he hämmästyivät siitä”, Guyton sanoi. Joten hän jatkoi soittamaan niitä “Better Than You Left Me” ennen sen julkaisua, ja perhe oli vaikuttunut.

“Mustien naisten kanssa meidän pitäisi olla vain R&B:tä”, hän sanoi. “Siellä kaikki voivat laittaa meidät sisään.”

Vuonna 2018 Guyton lauloi kappaleen “Caught Up in Your Storm” elokuvaan “Forever My Girl”. Hän muistaa selkeästi ryhmän valkoisia miehiä äänekkäästiSource: https://gt-ride.com/mickey-guyton-creates-a-path-for-black-women-in-country-music/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments