Wednesday, December 1, 2021
Google search engine
HomeNewsLähes 50 000 afgaanipakolaista asuu Limbossa Yhdysvaltain sotilastukikohdissa

Lähes 50 000 afgaanipakolaista asuu Limbossa Yhdysvaltain sotilastukikohdissa


Sotilaspoliisi ohittaa afgaanipakolaisia ​​Wisconsinin Ft. McCoyn armeijan tukikohdat syyskuussa.
Barbara Davidson Getty Imagesin kautta

Yhdysvaltoihin sotilastukikohtiin siirretyt afgaanipakolaiset sanovat, että heillä ei ole tarvikkeita tulevaa talvea varten, eivätkä he tiedä, kuinka kauan he joutuvat odottamaan pysyviä koteja.

Yhdysvalloissa on eniten afgaanipakolaisia. Fort McCoy (Wisconsin), laaja tukikohta, jossa tällä hetkellä asuu 13 000 pakolaista. Useat paikalla olleet pakolaiset kertoivat asiasta HuffPostille. että heillä ei ole talvivaatteita, kuten takkeja tai hanskoja, vaikka lämpötilat ovat jatkuvasti laskeneet. Jotkut sanoivat olleensa tukikohdassa kuukausia, eikä heillä ole mitään varmuutta siitä, milloin he voivat lähteä.

Olosuhteet Fort McCoyssa ovat vain yksi esimerkki siitä, mitä kriitikot sanovat Bidenin hallinnon valmistautumattomuudesta afgaanipakolaisten suhteen. Noin 70 000 afgaania on saapunut Amerikkaan elokuun 17. päivän jälkeen järjestäytymättömän ja osittaisen evakuoinnin aikana. Kymmenet tuhannet afganistanilaiset, jotka työskentelivät Yhdysvalloissa, jäivät jälkeen.

Noin 50 000 evakuoitua on edelleen maahanmuuton hämärässä sotilastukikohdissa jaPentagonin mukaan 44 prosenttia afganistanilaispakolaisista oli lapsia Yhdysvalloissa lokakuusta lähtien

Pakolaisten uudelleensijoittamis- ja vapaaehtoisryhmien mukaan he tuntevat olevansa ylikuormitettuja ja heillä on pulaa henkilöstöstä. Hallitus ei näytä pystyvän tarjoamaan siirtymästrategiaa näille ihmisille Yhdysvaltoihin.

“Ei ollut koskaan suunnitelmaa, koska se oli niin kaoottinen alusta alkaen ja siellä on niin paljon tuntemattomia”, sanoi Spojmie Ahmady Nasiri, kalifornialainen maahanmuuttoasianajaja, joka on vieraillut viidessä kahdeksasta tukikohdasta, joissa afgaaneja tällä hetkellä majoitetaan. “Yrität sammuttaa tulipaloja edetessäsi, ja prosessissa monet ihmiset kärsivät.”

Vain rajoitettu määrä lämpimiä vaatteita ja sairaanhoitoa saatavilla

Fort McCoyn Madisonissa odotetaan näkevän lisää afgaaneja lähiviikkoina. Se on aktiivinen sotilastukikohta, joka sijaitsee noin 105 mailia luoteeseen Madisonista. Tämä tukikohta myös asuu 1600 sotilastaSiellä on 900 vapaaehtoista, jotka auttavat tarjoamaan ruokaa, turvallisuutta ja sairaanhoitoa.

25-vuotias afganistanilainen opiskelija Fort McCoyssa kertoi tulleensa Fort McCoyhin erottuaan afganistanilaisen perheensä. Hän sanoi, että hänellä oli vain ne vaatteet, jotka hänellä oli yllään, eikä hänelle annettu uusia yli kuukauteen. Kun hän sai lokakuussa uudet puhtaat vaatteet, hänen vaihtoehtonsa rajoittuivat T-paitoihin ja shortseihin – vaikka lämpötilat laskivat Wisconsinissa.

HuffPost puhui kolmen afganistanilaisen naisen kanssa, jotka sanoivat, että vaatetusohjelma – jota johti Team Rubicon, katastrofivalmiuksiin erikoistunut kansalaisjärjestö, jonka puolustusministeriön tehtävänä oli toimittaa vaatteita tukikohtaan – oli kaoottinen ja sekava. Kolme naista puhui peläten kostoa ja pyysi nimettömyyttä.

Afganistanilainen pakolainen etsii kenkiä luovutuskeskuksesta.

Afganistanilainen pakolainen etsii kenkiä keskustassa.
Barbara Davidson Getty Imagesin kautta

Naisten mukaan heille annettiin alle kaksikymmentä minuuttia aikaa lajitella vaatteita ja kenkiä sisältäviä laatikoita. He saattoivat pitää vain muutamia esineitä. Pakolaiset väittivät tarttuneensa kaikkensa paniikkiin ja ajanpuutteen vuoksi. Ihmiset työnsivät ja työnsivät toisiaan peläten jäävänsä kaipaamaan talvivaatteita. He sanoivat, että monet menivät kotiin vaatteilla ja kengillä, jotka eivät olleet sopivia tai eivät olleet vuodenaikaan sopivia.

“Se oli todella ongelma”, sanoi 25-vuotias, joka lopulta luovutti suurimman osan vaatteistaan ​​muille naisille, koska ne eivät istuneet. “Alkaa kylmempää. Meillä ei ollut näin kylmää kotona Afganistanissa. … Emme saaneet talvitakkeja. Saamamme kengät eivät sopineet meille, koska meillä oli kiire. Sama on muiden tyttöjen kanssa.”

Toinen afganistanilainen nainen kertoi käyneensä jakelukeskuksessa kahdesti lokakuussa, mutta ei voinut saada lämpimiä vaatteita. Hän kertoi kärsineensä vatsakipuista ja sairastuneensa, joten hänen piti odottaa useita tunteja jonossa ennen kuin pääsi lääkäriin.

Hän valitti sotilashenkilöstöstä ja hänelle kerrottiin, että jotkut sotilaat vastasivat nopeasti.

“Tunsin olevani kerjäläinen”, hän sanoi.

HuffPost kuuli kolmannelta naiselta, joka kertoi kääntyneensä ulkopuolisen avun puoleen lämpimien vaatteiden saamisen vaikeuksien vuoksi. Kanadalainen täti alkoi lähettää vaatteitaan postitse.

“Emme ole varsinaisesti nähneet hallinnolta koordinoitua suunnitelmaa afganistanilaisten liittolaisten ja muiden haavoittuvien afgaanien saamisesta pois Afganistanista Yhdysvaltoihin.”

– Sunil Varghese, IRAPin politiikkajohtaja

Team Rubicon ei vastannut HuffPostin kommenttipyyntöön. Kotimaan turvallisuusministeriön tiedottaja kertoi HuffPostille, että jakelusta vastaava työryhmä “on onnistuneesti toimittanut sopivan kokoisen takin jokaiselle tukikohdassa olevalle afganistanilaiselle evakuoidulle”.

On myös vahvistettu 22 tuhkarokkotapausta. Pakolaiset olivat suuressa vaarassa tässä tukikohdassa. DHS:n tiedottaja sanoi, että lokakuun alun jälkeen ei ole ollut aktiivisia tapauksia ja että “yli 70 000 afgaani evakuoitua sai iänmukaiset rokotukset, mukaan lukien tuhkarokko, sikotauti ja vihurirokko humanitaarisen ehdonalaisen ehdonalaisena”.

Pakolaistukikunnan mukaan asianmukaisen sairaanhoidon ja halal-ruokien sekä kulttuurisesti herkän vaatetuksen ja asianmukaisen hammashoidon saatavuus on kuitenkin edelleen ongelma.

Kaaos evakuoinnista uudelleensijoittamiseen

Kannattajien mukaan jotkut tukikohdat ovat paremmin varusteltuja kuin toiset pakolaistulvan käsittelemiseksi. On kuitenkin joitain yleisiä ongelmia, jotka johtuvat epäjärjestyneestä ja kiireellisestä evakuoinnista.

“Nämä henkilöt ovat kärsineet poikkeuksellisista vaikeuksista siitä hetkestä lähtien, kun he yrittivät päästä lentokentälle päästäkseen liljalehtiin päästäkseen paratiisiin”, Nasiri sanoi. “Siellä on paljon traumoja. Siellä on paljon epäluottamusta ja paljon epävarmuutta.”

InterActionin, Human Rights Firstin ja InterActionin julkaisema kansainvälinen pakolaisapuprojekti. raportti keskiviikkona, joka suositteli On olemassa tapoja, joilla Bidenin hallinto voi tarjota lisäreittejä Afganistaniin ja muihin pakolaismaihin sekä kuinka he saavat heidät asettumaan Yhdysvaltoihin nopeammin. Asianajajat sanovat, että kymmenille tuhansille afgaaneille ei ole myönnetty lupaa evakuoida, ja he odottavat edelleen seuraavia toimia. Tämä johtuu siitä, että monet näistä haavoittuvista ihmisistä odottavat edelleen hakemuksiaan.

He sanovat, että presidentti Joe Bidenin hallinto voisi luoda seulontaprosessin vaarassa oleville afgaaneille kolmannessa maassa, hyväksyä vaihtoehtoiset henkilöllisyyden todentamismenetelmät niille, jotka pakenivat ilman asiakirjojaan, ja lisätä resursseja konsuli- ja pakolaisten käsittelyn nopeuttamiseksi.

“Emme ole oikeastaan ​​nähneet hallinnolta koordinoitua suunnitelmaa siitä, kuinka saada Afganistanin liittolaisia ​​ja muita haavoittuvia afgaaneja pois Afganistanista Yhdysvaltoihin, etenkään niitä, jotka ovat oikeutettuja humanitaarisiin reitteihin Yhdysvalloissa”, sanoi politiikan johtaja Sunil Varghese. IRAPin johtaja.

Valkoinen talo puolustiAfganistanin vetäytyminen Yhdysvalloista saatiin päätökseen huhtikuussa 2008.

Pakolaiset poistuvat Yhdysvaltain ilmavoimien lentokoneesta evakuointilennon jälkeen Kabulista Rotan laivastotukikohdassa Espanjassa 31. elokuuta.

Evakuointilennon jälkeen Kabulista Rotan laivastotukikohtaan Espanjassa pakolaiset nousevat Yhdysvaltain ilmavoimien koneeseen.
Getty Images: CRISTINA Quicler

Epävarmuus jatkuu afgaanien saapumisen jälkeen Amerikkaan.

Bidenin hallinto ilmoitti uudesta ohjelmasta viime kuussa. Se antaisi yksityisille kansalaisille mahdollisuuden saada tiettyjä etuja. sponsoroi afgaanipakolaisiaHe auttavat heitä myös heidän perustarpeissaan maassa oleskelun ensimmäisten 90 päivän aikana. Tämä on työtä, jota uudelleensijoittamisjärjestöt ovat perinteisesti tehneet. Tämä on tervetullut pakolaisvirastojen siirto, jota arvostettiin erityisesti, koska monet näistä järjestöistä ovat jo ylikuormittuneet ja rakentavat toimintaansa uudelleen vuosien jälkeen presidentti Donald Trumpin budjettileikkausten jälkeen.

“Valitettavasti ohjelman edellinen hallinto ja purkaminen on todella jättänyt ansioluettelotoimistot eräänlaiseen paljain luuston tilaan, monet meistä toimivat pienemmällä henkilökunnalla”, sanoi Stacey Clack, kirkon yhteisön sponsoroinnin ja sitoutumisen johtaja. World Service, uskoon perustuva uudelleensijoittamisvirasto.

DHS:n mukaan yli 22 000 Afganistanista paennutta afganistanilaista ja Yhdysvaltain kansalaista on nyt siirretty pitkäaikaiseen asuntoon. 16 500 oli uudelleensijoittamisviraston osoittama. Siitä huolimatta suunnilleen 50 000 evakuoituaSiitä huolimatta Yhdysvaltain sotilastukikohdat ovat edelleen läsnä kaikkialla maassa.

“Joistakin meistä on ollut hälyttävää, kuinka nopeasti meitä on pyydetty laajentamaan ohjelmaa, koska olemme todella huolissamme asiakkaiden turvaamisesta”, Clack sanoi. “Haluamme varmistaa, että afganistanilaiset ystävämme ja liittolaiset, jotka ovat tulossa, olivatpa he perheitä tai yksilöitä, saavat asianmukaisen tuen, kun he lähtevät tukikohdista ja tulevat yhteisöihin.”

Edelleen tukikohdissa olevat pakolaiset sanovat, että heillä ei ole selkeää aikataulua, milloin he voivat lähteä. Evakuoinnin aikana erotetut perheet eivät myöskään tiedä, milloin ja miten heidät yhdistetään.

Tätä ongelmaa ovat pahentaneet kansallinen asuntopula ja pandemia. Kannattajien mukaan uusi pakolaisvirta merkitsi sitä, että maahanmuutto ei pystynyt pysymään sen tahdissa.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments