Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsKun bubonirutto löydettiin kuudessa Coloradon piirikunnassa, positiivisten kotikissatestien tekeminen osoittautui mahdolliseksi.

Kun bubonirutto löydettiin kuudessa Coloradon piirikunnassa, positiivisten kotikissatestien tekeminen osoittautui mahdolliseksi.


  • Bubonirutto on tunnetusti vastuussa mustasta kuolemasta.
  • Läänin terveysviranomaiset sanoivat, että sekä lemmikit että ihmiset voivat saada taudin tartunnan saaneiden kirppujen puremien kautta.
  • Asiantuntijat suosittelevat, että ihmiset ja lemmikkieläimet välttävät suoraa kosketusta luonnonvaraisten jyrsijöiden kanssa.

Terveysviranomaisten mukaan Coloradon kotikissalle tehtiin bubonic-testi lokakuun alussa.

Se oli positiivinen kissa Evergreenistä, joka on alle kaksikymmentä mailia Denveristä länteen. Jefferson Countyn terveysviranomaiset ilmoittivat, että kyseessä oli ensimmäinen ruttotapaus tänä vuonna heidän läänissään. He uskovat, että eläin sai taudin huonovointisesta jyrsijästä (todennäköisesti rotta). Kissa sai taudin positiiviseksi 29. lokakuuta.

“Vaikka rutto on vakava sairaus, emmekä koskaan halua nähdä lemmikkieläimissä esiintyviä eläinperäisiä sairauksia, on normaalia ja odotetaan, että jotkut eläimet saavat ruttoa Jeffersonin piirikunnassa vuosittain”, Jim Rada, johtaja Jefferson County Public Healthin ympäristöterveyspalvelut sanoivat lausunnossaan. Hyvä uutinen rutosta on, että antibiooteilla voidaan hoitaa se nopeasti. Tämä estää vakavia komplikaatioita ja jopa kuoleman.

Bubonirutto on yksi kolmesta eri ruttotyypistä, sekä septiminen ja keuhkokuume. Bubonitautia levittävät Yersinia parasitis -bakteerit. Tätä löytyy joka puolelta maailmaa. Bubonirutto on tunnettu pahamaineisesta syystään, mustasta kuolemasta. Tämä tauti aiheutti miljoonia kuolemia Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa 1300-luvulla.

Tämä ei ole ensimmäinen vuosi, jolloin Colorado kohtaa ruttoa. Osavaltion kansanterveys- ja ympäristöministeriö raportoi, että rutto havaittiin kuudessa osavaltiossa ja eläimissä heinäkuussa. Yksi 10-vuotias asukas kuoli “ruttoon liittyviin syihin”.

Faktan tarkistus:Sisä-Mongoliasta (Kiina) löydetty bubonirutto

Koalat Klamydia on levinnyt nopeasti Australian koaloissa. Nyt heitä rokotetaan.

Läänin terveysviranomaiset sanoivat, että sekä ihmiset että eläimet voivat saada tartunnan tartunnan saaneiden kirppujen puremista. Lemmikit, kuten kissat ja koirat, voivat saada sen myös syömällä tartunnan saaneen jyrsijän tai poimimalla tartunnan saaneen jyrsijän suullaan. Viranomaiset sanoivat, että rutto voi myös olla kohtalokas kissoille, jos niille ei anneta välitöntä antibioottia.

Ihmiset voivat ryhtyä toimiin estääkseen ruton leviämisen lemmikkiinsä ja lemmikkiinsä, mukaan lukien villi- tai lemmikkieläinruoan poistaminen, roskien poistaminen ja kirppujen hoitoon tarkoitettujen tuotteiden käyttö tartunnan torjumiseksi.

“Pääasia on, että ihmisten – ja heidän lemmikkinsä – tulisi välttää kosketusta minkäänlaiseen villijyrsijälajiin, erityisesti sairaisiin, kuoleviin tai jo kuolleisiin”, Rada sanoi. Vaikka tiedämme, että lemmikit ovat joskus arvaamattomia, lemmikkieläinten omistajilla on joitain vaihtoehtoja suojella perheenjäseniään, varsinkin jos jyrsijäkanta on lähellä, Rada sanoi.

Seuraa Jordan Mendoza Twitteriä @jordan_mendoza5

Lähde: USAToday.com

Post Kun bubonirutto löydettiin kuudessa Coloradon piirikunnassa, positiivisten kotikissatestien tekeminen osoittautui mahdolliseksi. ilmestyi ensimmäisenä News Dailyssä.

Source: https://philippinenewsdaily.com/after-bubonic-plague-was-discovered-in-six-colorado-counties-positive-house-cat-testing-proved-to-be-possible/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments