Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsItävalta palaa täydelliseen lukitukseen; COVID-19-rokotukset ovat pakollisia

Itävalta palaa täydelliseen lukitukseen; COVID-19-rokotukset ovat pakollisia


WIENNA (AP) – Itävalta siirtyy kansalliseen rajoitukseen koronavirustapausten neljännen aallon hillitsemiseksi, liittokansleri Alexander Schallenberg ilmoitti perjantaina, kun uudet COVID-19-tartunnat nousivat ennätyskorkeaan pandemian nousun keskellä Euroopassa.

Schallenberg selitti, että alkuperäinen sulkujakso on 10 päivää ja alkaa maanantaina. Helmikuun 1. päivästä alkaen rokotukset ovat pakollisia Yhdysvalloissa.

Suurin osa myymälöistä sulkeutuu ja kaikki kulttuuritapahtumat perutaan ensi viikolla. Vain tietyistä syistä ihmiset voivat matkustaa kotoa ostamaan elintarvikkeita tai harjoittelemaan.

Maan terveysministeri Wolfgang Mueckstein sanoi, että päiväkodit ja koulut pysyvät avoinna niille, jotka sinne tarvitsevat, mutta kaikkia vanhempia pyydettiin pitämään lapsensa kotona, jos mahdollista.

“Emme halua viidettä aaltoa”, Schallenberg sanoi ORF:n mukaan. “Emme myöskään halua kuudetta tai seitsemättä aaltoa.”

Nopeasti lisääntyvän tapausten määrän hallitsemiseksi otettiin käyttöön täysi lukitus. Kyseessä on neljäs valtakunnallinen sulkeminen viime vuoden pandemian puhkeamisen jälkeen. Maassa kirjattiin perjantaina 15 809 tartuntaa, mikä on ennennäkemättömän korkea.

Itävalta oli aiemmin tässä kuussa ottanut käyttöön uudet säännöt, jotka kielsivät rokottamattomia ihmisiä Ravintolat, hotellit ja suuret tapahtumat. Hallitus alkaa maanantaista alkaen rajoittaa valtakunnallista sulkemista vain rokottamattomille.

Hallituksen virkamiehet olivat jo pitkään luvanneet, että rokotettuja ihmisiä ei enää aseteta sulkemisrajoituksille: silloinen liittokansleri Sebastian Kurz julisti kesällä pandemian “lopetuksi” rokotteen saaneiden osalta. Tapausten määrän kasvaessa hallituksen virkamiehillä ei kuitenkaan ollut muuta vaihtoehtoa kuin laajentaa se kaikkiin. “Tämä on erittäin tuskallista”, Schallenberg sanoi.

Terveysministeri Mueckstein sanoi, että nykyiseen tilanteeseen vaikuttivat monet tekijät, kuten Itävallan odotettua alhaisempi rokotusaste ja viruksen kausiluonteinen vaikutus. Mutta hän pahoitteli myös osavaltioiden ja liittovaltion johtajien alun perin haluttomuutta toteuttaa vahvempia toimenpiteitä.

“Valitettavasti jopa me liittohallituksena olemme jääneet standardeistamme joillakin alueilla”, hän sanoi. “Haluan pyytää sitä anteeksi.”

10 päivän kuluttua sulkemisen vaikutukset arvioidaan. Sitä voidaan pidentää jopa 20 päiväksi, jos virustapausten määrä ei ole riittävän pieni.

Itävallan tehohoidon lääkärit suhtautuivat myönteisesti hallituksen päätökseen.

”Nyt päivästä toiseen kokemamme tartuntaennätysluvut näkyvät normaali- ja tehoosastoilla vain viiveellä. On todellakin korkea aika pysähtyä, Walter Hasibeder, Anestesiologian, Elvytyksen ja Tehohoidon lääketieteen seuran puheenjohtaja, sanoi itävaltalaiselle uutistoimistolle APA.

“Nykyisen tartuntakehityksen vuoksi uskomme, että nykyistä suuremmalle kontaktirajoitukselle ei ole vaihtoehtoja, joten kaikki toimet, jotka auttavat hillitsemään vauhtia, ovat tervetulleita”, hän lisäsi.

Infektiot ovat lisääntyneet yli 10 % seitsemässä päivässä. Sairaaloihin on tulvinut monia uusia COVID-19-potilaita. Myös kuolleiden määrä on kasvanut. Itävallassa virus on vaatinut 11 951 ihmistä.

Erityisen vakava on tilanne Salzburgissa ja Ylä-Itävallassa, joissa tapausten lisääntyminen on vaikeuttanut niiden selviytymistä. Esimerkiksi Salzburgissa uusien tartuntojen määrä seitsemää päivää kohden on lähes kaksinkertainen kansalliseen keskiarvoon verrattuna.

Viime päivinä molempien maiden sairaalat varoittivat teho-osastojen kapasiteetin saavuttamisesta. Salzburgin sairaalat alkoivat keskustella mahdollisista lajitteluvaihtoehdoista ottaakseen vain vakavimmat tapaukset.

Itävallassa, 8,9 miljoonan asukkaan maassa, on yksi Länsi-Euroopan alhaisimmista rokotusasteista – vain 65,7 % väestöstä on täysin rokotettuja.

Schallenberg väitti, että monista kampanjoista ja suostuttelusta huolimatta ihmiset eivät ole vieläkään päättäneet ottaa rokotuksia. Siksi pakolliset rokotukset otettiin käyttöön helmikuussa.

Vaikka liittokansleri ilmoitti, että yksityiskohdat viimeistellään lähiviikkojen aikana, jokainen, joka kieltäytyy rokottamasta, voi saada rangaistuksen. Kaikki rokotetut ovat oikeutettuja tehosterokotteisiin neljän kuukauden kuluttua viimeisestä annoksesta.

“Pitkän aikaa tässä maassa vallitsi yksimielisyys, että emme halunneet pakollista rokotusta”, Schallenberg sanoi. “Pitkäksi aikaa, ehkä liian kauan.”

Lähde: HuffPost.com.

Jaa kommenttisi alle

Post Itävalta palaa täydelliseen lukitukseen; COVID-19-rokotukset ovat pakollisia, ilmestyi ensimmäisenä Breaking Newsissa.Source: https://gt-ride.com/austria-returns-to-full-lockdown-covid-19-vaccinations-are-mandatory/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments