Tuesday, December 7, 2021
Google search engine
HomeNewsGraeme Edge (rumpali ja The Moody Bluesin viimeinen alkuperäinen jäsen) kuolee 80-vuotiaana

Graeme Edge (rumpali ja The Moody Bluesin viimeinen alkuperäinen jäsen) kuolee 80-vuotiaana


Graeme Edge on The Moody Bluesin ainoa alkuperäinen jäsen. Hän oli 80.

Keulahahmo Justin Hayward vahvisti uutisen yhtyeen Facebook-viestissä sanoen, että “Graemen soundi ja persoonallisuus ovat läsnä kaikessa, mitä teimme yhdessä, ja onneksi se elää edelleen.”

Edgen torstaina kuolinsyytä ei ole vielä vahvistettu.

Yhtyeen rumpali, joka tunnetaan laajasta 60- ja 70-luvun sinfonisista progrock-hiteistä “Nights in White Satin”, “Tiedday Afternoon” ja “I’m Just a Singer (In a Rock and Roll Band),” yhteistyössä -perusti ryhmän vuonna 1964 Birminghamissa, Englannissa.

Koko The Moody Bluesin historian Edge pysyi ankkurina sekä soundiltaan että hengeltään.

”1960-luvun lopulla meistä tuli sellainen ryhmä, jonka Graeme aina halusi sen olevan, ja häntä kutsuttiin runoilijaksi ja rumpaliksi. Hän esitti sen kauniisti ja loistavasti, samalla kun hän loi tunnelman ja puitteet, joita musiikki ei olisi koskaan saavuttanut ilman hänen sanojaan”, Hayward sanoi viestissään.

“Graeme ja hänen vanhempansa olivat erittäin ystävällisiä minulle, kun liityin ryhmään, ja ensimmäiset kaksi vuotta hän ja minä asuimme joko yhdessä tai vierekkäin – ja vaikka meillä ei ollut juuri mitään yhteistä, piti hauskaa ja nauroi koko matkan sekä teki sitä, mikä oli luultavasti elämämme parasta musiikkia”, Hayward jatkoi. “Graeme oli yksi musiikkialan suurista hahmoista, eikä hänen kaltaistaan ​​tule enää koskaan.”

Denny Lainen (laulaja/kitaristi) ja Clint Warwickin erottua Hayward liittyi The Moody Bluesiin yhdessä John Lodgen (basisti) kanssa. Heidän saapumisensa muokkasi bändin soundia, joka alun perin kallistui R&B/rockiin Edgen rummutuksen ohjaamana varhaisten kappaleiden “Go Now” ja “I Don’t Want to Go On Without You” yhteydessä.

Lodge Kommentoi Twitterissä pitkäaikaisen bänditoverinsa poismenosta: “Ikävä kyllä ​​Graeme jätti meidät tänään. Minulle hän oli pohjoisen valkoinen kotka kauniilla runouksilla, ystävyydellä, elämänrakkaudellaan ja “ainutlaatuisella” rummutyylillään, joka oli Moody Bluesin konehuone. Tulen kaipaamaan sinua Graeme.”

He ovat laajalti tunnustettuja prog-rockin valtavirran perustajana. Heidän toiselta albumiltaan, vuoden 1967 konseptilevyltä “Days of Future Passed”, tuli tunnetuksi muun muassa Genesis, Yes ja Electric Light Orchestra.

Moody Blues - vasemmalta Justin Hayward, Graeme Edge ja John Lodge.

Muutaman tauon jälkeen 70-luvulla fanien tuntema Moodies nousi uudelleen esiin 1980-luvulla ja siitä tuli epätodennäköinen esiintyminen MTV:ssä hohtavilla pophiteillä “Your Wildest Dreams” ja “I Know You’re Out There Somewhere”. tavaramerkkien kerroksellisella laululla ja syntetisaattoreilla.

Heidän viimeinen albuminsa, “December”, jouluaiheinen julkaisu, ilmestyi vuonna 2003. Se oli yhtyeen ensimmäinen albumi sen jälkeen, kun toinen alkuperäinen jäsen Ray Thomas jäi eläkkeelle, jolloin Edge jäi jäljelle perustajajäseneksi.

The Moody Blues aloitti viimeisen kiertueensa vuonna 2017 “Days of Future Passed” -tapahtuman 50-vuotisjuhlan kunniaksi. Vuonna 2018 Edge ja bändi valittiin Rock and Roll Hall of Fameen. He soittivat syksyllä Las Vegasissa treffejä, joiden keskiössä olivat “Days of Future Past”.

Lähde: USAToday.com

Postaus Graeme Edge (rumpali ja The Moody Bluesin viimeinen alkuperäinen jäsen) kuoli 80-vuotiaana, ilmestyi ensimmäisenä News Dailyssa.

Source: https://philippinenewsdaily.com/graeme-edge-drummer-and-final-original-member-of-the-moody-blues-dies-aged-80/

philippinenewsdaily.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments