Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNewsElon Musk myy Teslan osakkeita 5 miljardia dollaria Twitter-äänestyksen jälkeen

Elon Musk myy Teslan osakkeita 5 miljardia dollaria Twitter-äänestyksen jälkeen


DETROIT (AP) – Jälkeen lupauksen tekeminen Twitterissä, Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on myynyt noin 4,5 miljoonaa osaketta sähköautojen valmistajan osakkeista, mikä on kerännyt yli 5 miljardia dollaria.

Myynnit, jotka julkistettiin 10 viranomaisilmoituksessa myöhään keskiviikkona, ovat noin 3 prosenttia Muskin osuudesta yhtiössä.

Muskin syyskuussa myöntämä optio-oikeus johtaa 1,1 miljoonan dollarin maksuun IRS:lle.

Nettikyselyn tulosten mukaan Musk ilmoitti myyvänsä 10 prosenttia yhtiöstään yli 20 miljardin dollarin arvosta. Osakekurssit laskivat maanantaina ja tiistaina myyntitviittien vuoksi, vaikka ne toipuivatkin keskiviikkona. Keskiviikon jatketussa kaupankäynnissä osakkeet nousivat 2,6 % 1,096 dollariin ja ovat nousseet yli 50 % tänä vuonna.

Hakemusten mukaan Musk oli myös käyttänyt optioita ostaakseen hieman yli 2 miljoonaa osaketta hintaan 6,24 dollaria. Yhtiön osake päättyi keskiviikkona 1 067,95 dollariin osakkeelta.

Verotransaktiot toteutettiin “automaattisesti” osana 14. syyskuuta hyväksyttyä kaupankäyntisuunnitelmaa ensi vuonna vanhentuvien optioiden myymiseksi Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssiviranomaiselle jätettyjen lomakkeiden mukaan. Hän oli keskustellut mahdollisuudesta myydä osakkeet lähes kaksi kuukautta.

Musk omistaa noin 167 miljoonaa Teslan osaketta kaikkien kauppojen jälkeen.

Musk oli Teslan suurin osakkeenomistaja kesäkuussa, ja hän omisti noin 17 prosenttia yrityksestä tiedontoimittaja FactSetin mukaan. Hän on Forbesin mukaan maailman rikkain henkilö, jonka nettovarallisuus on noin 282 miljardia dollaria, suurin osa Teslan osakkeista.

Wedbushin analyytikko Daniel Ives on laskenut, että Musk on velkaa noin 10 miljardia dollaria veroa ensi kesänä annettavista optioista.

Musk, joka voi olla toisinaan arvaamaton ja hankaava, ehdotti osakkeiden myyntiä pääoman hankkimiseksi. Demokraatit ovat painostaneet miljardöörejä maksamaan veroja, kun heidän omistamiensa osakkeiden hinta nousee, vaikka he eivät myyisikään osakkeita. Realisoitumattomat voitot tunnetaan myös “vastaan” tai “alirealisoituneina voittoina”. “miljardöörivero”, poistettu presidentti Joe Bidenin budjetista, josta neuvotellaan edelleen.

“Viime aikoina on tehty paljon realisoitumattomista voitoista, jotka ovat keino veronkiertoon, joten ehdotan, että myyn 10 prosenttia Tesla-osakkeistani”, hän twiittasi lauantai-iltapäivänä. “Tuetko tätä?”

Tesla ei maksa Muskille käteistä, mutta hänellä on valtavia osakeoptioita. “Minulla on vain osakkeita, joten ainoa tapa maksaa veroja henkilökohtaisesti on myydä osakkeita”, Musk twiittasi.

Tesla Inc:n pääkonttori on Palo Altossa (Kalifornia), vaikka Musk ilmoitti asiasta. se siirtää pääkonttorinsa Texasiin

Lähde: HuffPost.com.

Jaa kommenttisi alle

Viesti Twitter-kyselyn jälkeen Elon Musk myy 5 miljardia dollaria Teslan osakkeina ilmestyi ensimmäisenä Breaking Newsissa.

Source: https://gt-ride.com/following-a-twitter-poll-elon-musk-sells-5-billion-in-tesla-shares/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments