Tuesday, December 7, 2021
Google search engine
HomeNewsDonald Trump ohittaa Joe Bidenin mahdollisessa vuoden 2024 ottelussa.

Donald Trump ohittaa Joe Bidenin mahdollisessa vuoden 2024 ottelussa.


© Copyright 2021, Des Moines Register and Tribune Co.

DES MOINES, Iowa – Vuoden 2024 hypoteettisessa uusintaottelussa entinen presidentti Donald Trump johtaa presidentti Joe Bideniä Iowassa 11 prosenttiyksiköllä, uusi Des Moines Register/Mediacom Iowa Poll osoittaa.

Vuonna 2020 Trump voitti Bidenin noin 8 prosenttiyksiköllä, jolloin osavaltio sai 53–45 prosenttia.

Uudessa tutkimuksessa 51 % todennäköisistä Iowan äänestäjistä vuoden 2024 vaaleissa äänestäisi republikaania Trumpia, kun taas 40 % sanoi äänestävänsä demokraattia Bideniä. Toiset 4 prosenttia sanoi, että he eivät äänestäisi kumpaakaan ehdokasta, ja 5 prosenttia ei ole varma.

Kyselyn tuloksena Bidenin kannatus iowanilaisten keskuudessa on lähellä alhaisimmillaan sen jälkeen, kun hän astui virkaan tammikuussa. Syyskuussa tehdyn Iowan kyselyn mukaan iowanilaiset suhtautuvat Trumpiin myönteisemmin kuin hänen ollessaan virassa.

Lisää:Kriittinen rotuteoria on mennyt valtavirtaan.

Trumpin vuoden 2024 johtoasema todennäköisten Iowan äänestäjien joukossa näyttää johtuvan riippumattomien keskuudesta.

Biden saa kannatuksen 95 prosentin demokraateista – hieman paremmin kuin Trumpin 91 prosenttia republikaanien keskuudessa. Mutta riippumattomat kannattavat Trumpia 8 prosenttiyksiköllä, 45–37 prosenttia.

“Trump voitti Iowan vakuuttavasti vuonna 2020, ja se näkyy näissä tiedoissa”, sanoi Selzer & Co:n presidentti J. Ann Selzer.

Selzer & Co. suoritti kyselyn, johon osallistui 810 iowalaista aikuista, mukaan lukien 658 todennäköistä äänestäjää, 7.–10. marraskuuta. Kaikkien iowanilaisten kysymysten virhemarginaali on plus-miinus 3,4 prosenttiyksikköä, ja todennäköisiltä äänestäjiltä kysytyillä kysymyksillä on marginaali plus tai miinus 3,8 prosenttiyksikköä.

Mutta Selzer varoitti, että kysely osoittaa avautumista republikaanien puoluekokouksen haastajille.

“Jos sinulla olisi tässä kyselyssä vain se, että Trump kukistaisi Joe Bidenin 11 pisteellä, se voisi sanoa, että kaikki on lukossa”, hän sanoi.

Mutta kyselyssä todettiin, että republikaaneiksi tunnistavista iowalaisista 61 prosenttia sanoo olevansa enemmän linjassa puolueen kanssa, kun taas 26 prosenttia sanoo olevansa enemmän linjassa Trumpin kanssa. Tämän kysymyksen virhemarginaali on +/- 6 prosenttiyksikköä.

Lisää:Trump sanoi, että oli tervettä järkeä, että Capitol-mellakkaat huusivat “Hang Mike Pence”.

Tämä puolueen mieltymys Trumpiin nähden jakaa enemmistön kaikista republikaanien väestöryhmistä, mukaan lukien maaseutualueet ja evankeliset Iowanit – kaksi Trumpin linnoitusta.

“Se avaa oven hieman Iowalle”, Selzer sanoi.

Mahdollisten republikaanien presidenttiehdokkaiden paraati on jo päässyt osavaltion halki viimeisen vuoden aikana, yli kaksi vuotta ennen Iowan republikaanien ensimmäisiä vaalikokouksia.

“Jos minulla olisi mahdollisuus valita kuvernööri (Ron) DeSantisin tai Donald Trumpin välillä, se olisi minulle vaikea päätös”, sanoi Franklin Troy Hommer, kyselyyn vastannut Marion Countysta ja poliittinen riippumaton. “Mutta jos kerrot minulle, että minun kaksi vaihtoehtoa ovat Joe Biden tai Donald Trump, valitsen Donald Trumpin.”

Trump johtaa maaseutu- ja evankelista Iowania

Trump tai Biden eivät ole antaneet virallista uudelleenvalintailmoitusta, vaikka molemmat miehet ovat jättäneet valinnan avoimeksi.

Trump, 75, vieraili Des Moinesissa lokakuussa pitäen mielenosoituksen, joka houkutteli tuhansia ihmisiä Iowan osavaltion messualueelle spekulaation johdosta, että hän loi pohjaa toiselle Valkoisen talon kierrokselle.

Biden (78) viimeistelee vasta ensimmäistä vuottaan. Maaliskuussa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Biden sanoi aikovansa asettua ehdolle uudelleen, mutta sanoi myös olevansa “suuri kohtalon kunnioittaja” eikä ole koskaan suunnitellut mitään varmaa. Hän ei ole palannut osavaltioon sen jälkeen, kun hän kampanjoi täällä ennen vuoden 2020 vaaleja.

Hypoteettisessa ottelussa Trump johtaa valtavilla marginaaleilla evankelisten ja maaseudun iowanien keskuudessa. Hän kantaa evankelisia todennäköisiä äänestäjiä 76–15 prosenttia ja maaseudun todennäköisiä äänestäjiä 64–26 prosenttia.

Justin Lindsey, 36-vuotias kyselyyn vastannut Sioux Citystä, sanoi äänestävänsä Trumpia hypoteettisessa uusintaottelussa Bidenin kanssa. Hän sanoi, että Trump otti käyttöön politiikan, joka toimii.

“Syynä on: hän on enemmän liikemies kuin poliitikko”, sanoi Lindsey, rekisteröity republikaani, joka työskentelee taitavana puuseppänä. “Kun hän astui virkaan, hän itse asiassa johti maata kuin yritystä, ja hänellä on ollut suuri menestys yrityksissä.”

Lisää:Mike Pence kysyi entiseltä varapresidentti Dan Quaylelta neuvoja Trumpin kanssakäymiseen. Kirja sanoo

Trump pärjää hyvin myös todennäköisten äänestäjien keskuudessa, joilla ei ole korkeakoulututkintoa. Hän ansaitsee kannatuksen 59 prosentin joukossa verrattuna Bidenin 31 prosenttiin.

Biden pärjää paremmin korkeakoulututkinnon suorittaneiden kanssa, 53 prosenttia Trumpin 38 prosenttia.

Biden pärjää hyvin myös todennäköisten 65-vuotiaiden ja sitä vanhempien äänestäjien keskuudessa – 52–41 prosenttia – ja uskonnottomien äänestäjien keskuudessa – 56–36 prosenttia.

Elizabeth McRae, 22-vuotias kyselyyn vastannut Cedar Fallsista, sanoi uskovansa “neljä vuotta Trumpia lisää tuhoaisi maan”.

McRae, Pohjois-Iowan yliopiston opiskelija ja demokraatti, sanoi hyväksyvänsä Bidenin tehtävän presidenttinä.

“Minusta tuntuu, että hän todella pitää maata vakaana hetkellä, jolloin aiomme katsoa taaksepäin ja ajatella: “Kuinka helvetissä kukaan teki niin?””, hän sanoi.

Mutta hän toivoo, että Biden ja kongressin demokraattiset enemmistöt ylittäisivät status quon.

“Mielestäni on hieman sääli, että emme työnnä hieman enemmän edistyksellistä politiikkaa, kun meillä on valtaa”, hän sanoi.

Bidenin yleinen työhyväksyntä pysähtyy, mutta COVID-hyväksyntä nousee

Bidenin hyväksyntäarvot ovat romahtaneet virkaantulon jälkeen. Iowanit paheksuvat hänen työtään presidenttinä noin 2-1 marginaalilla.

Bidenin työhyväksyntä ei ole ollut positiivisella alueella Iowassa maaliskuun jälkeen. Tätä seurasi 47 % hyväksyntä ja 44 % kieltäminen.

Nykyään kolmasosa kaikista iowan aikuisista, 33 %, sanoo hyväksyvänsä Bidenin työn presidenttinä, mikä on 2 prosenttiyksikköä enemmän kuin rekisterin viimeinen Iowa Poll, joka suoritettiin syyskuussa; 62 prosenttia ei hyväksy; ja 6 % ei ole varma.

“Tämä ei ole hyvä hyväksymisluokitus millään määritelmällä”, Selzer sanoi.

Biden on arvioitu huonosti useiden ongelmien käsittelystä. Vain kolmasosa (33 %) iowanilaisista on tyytyväisiä maahanmuuton ja rikosoikeuden kaltaisten asioiden käsittelyyn.

Nämä ovat erityisiä aiheita:

  • 24 prosenttia iowanilaisista hyväksyy tavan, jolla Biden käsittelee maahanmuuttoa. Toinen 66 % ei hyväksy ja 10 % ei ole varma. Vain 47 prosenttia demokraateista hyväksyy.
  • Rikosoikeuden alalla 28 % iowanilaisista hyväksyy, 53 % hylkää ja 19 % ei ole varma. Demokraateista 60 % kannattaa.
  • Iowanit arvioivat edelleen huonosti Bidenin suhtautumista Afganistaniin valvottuaan Yhdysvaltain armeijan vetäytymistä maasta ja luovuttaen hallinnan Talebanille. Nykyään 22 % hyväksyy, 68 % hylkää ja 9 % ei ole varma – hänen huonoin mittarinsa testatuista asioista. Demokraattien vähemmistö kannattaa, 49 prosenttia.
  • 32 prosenttia iowanilaisista hyväksyy Bidenin talouden käsittelyn ja 61 prosenttia paheksuu. Toinen 7 % on epävarma. Demokraatit hyväksyvät hänet 77 prosentin osuudella taloudesta.

Kuorma-autonkuljettaja Hommer sanoi kuluttavansa huomattavasti enemmän polttoaineen lisäämiseen, kun hän menee pumpun luo. Hän syyttää Bideniä polttoaineen hintojen noususta sen jälkeen, kun hän keskeytti Keystone XL -putkilinjan rakentamisen ja yritti epäonnistua keskeyttää uuden öljyn ja kaasun poraukset liittovaltion mailla.

“Kaikki on noussut, joten minulla ei ole melkein varaa elää”, hän sanoi.

Ainoa politiikka-alue, jolla Bidenin hyväksyntä on hieman parantunut, on hänen COVID-19-pandemian käsittely. Nyt 41 % sanoo hyväksyvänsä ja 57 % hylkäävänsä. Syyskuussa 36 % iowanilaisista hyväksyi ja 60 % hylkäsi.

Kathy Seward, 66-vuotias demokraattinen kyselyyn vastannut West Des Moinesista, sanoi pitävänsä siitä, että Biden “ottaa kantaa” COVID-19:ään, ja sanoi, että hänen toimintansa osoittavat, että hänellä on selkäranka.

“Pidän siitä, että hän yritti saada kaikki työnantajat vaatimaan rokotuksia tai testejä”, sanoi Seward, eläkkeellä oleva toimistotyöntekijä. “Taas kerran, se on ainoa tapa saada tämä hallintaan.”

Iowanit kokevat yleisesti, että kansakunta on menossa väärään suuntaan. Yli kaksi kolmasosaa amerikkalaisista eli 69 prosenttia uskoo, että maan nykyinen kurssi on väärä. 23 prosenttia sanoo, että asiat ovat menossa oikeaan suuntaan, mikä on 2 prosenttiyksikköä nousua syyskuusta.

Tietoja tästä kyselystä

Des Moinesin Selzer & Co.:n Des Moines Registerille ja Mediacomille 7.–10. marraskuuta 2021 suorittama Iowa Poll perustuu 810 vähintään 18-vuotiaan iowanilaisen puhelinhaastatteluun. Quantel Researchin haastattelijat ottivat yhteyttä kotitalouksiin Dynatan toimittamilla satunnaisesti valituilla lanka- ja matkapuhelinnumeroilla. Haastattelut tehtiin englanniksi. Vastaukset mukautettiin iän, sukupuolen ja kongressipiirin mukaan vastaamaan yleistä väestöä viimeaikaisten American Community Surveyn arvioiden perusteella.

810 iowan aikuisen otokseen perustuvien kysymysten virhemarginaali on enintään 3,4 prosenttiyksikköä. Vuoden 2024 presidentinvaaleissa 658 todennäköisen äänestäjän osaotokseen perustuvien kysymysten virhemarginaali on enintään 3,8 prosenttiyksikköä. Tämä tarkoittaa, että jos tämä kysely toistettaisiin samoilla kysymyksillä ja samalla menetelmällä 19 kertaa 20:stä, tulokset eivät poikkeaisi todellisesta väestömäärästä enempää kuin 3,4 prosenttiyksikköä tai 3,8 prosenttiyksikköä. Pienempiin vastaajaotoksiin perustuvissa tuloksissa – kuten sukupuolen tai iän mukaan – on suurempi virhemarginaali.

Lähde: USAToday.com

Post Donald Trump on Joe Bidenin edellä mahdollisessa vuoden 2024 ottelussa. ilmestyi ensimmäisenä News Dailyssä.Source: https://philippinenewsdaily.com/donald-trump-is-ahead-of-joe-biden-in-a-possible-2024-match/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments