Wednesday, December 1, 2021
Google search engine
HomeNewsAmazonin sademetsän linnut kutistuvat lämpötilojen noustessa

Amazonin sademetsän linnut kutistuvat lämpötilojen noustessa


AmazonResearchin lintututkimus sademetsässä viittaa siihen, että linnut ovat pienentyneet fyysisesti viimeisten 40 vuoden aikana.

“Tämä tutkimus on esimerkki ilmastonmuutoksesta – ihmisten toimista maailmanlaajuisesti – joka vaikuttaa perustavanlaatuiseen asiaan, kuten näiden lintujen kokoon ja muotoon keskellä Amazonia, maan biologisen monimuotoisuuden symbolia”, ekologi Vitek Jirinec kertoi NBC Newsille. Jirinec oli tämän tutkimuksen johtava kirjoittaja. julkaistu Science AdvancesOn Friday -lehdessä.

Tässä artikkelissa tarkasteltiin 77 lintulajien painoja ja mittoja viimeisten 30 vuoden aikana. Lähes jokainen lintulaji on vaalentunut ajan myötä. Useimmat lajit ovat menettäneet keskimäärin noin 2 % vuosikymmenessä. Se on varsin merkittävää ottaen huomioon näiden olentojen pieni koko.

Tutkimus Amazonin muotista.
Ger Bosma Getty Imagesin kautta

“Näiden linnut eivät eroa niin paljon kooltaan”, toinen kirjoittaja Philip Stouffer, suojelubiologian professori Louisianan osavaltion yliopistosta, sanoi laitoksen tiedotteessa. “Ne ovat melko hienosäädettyjä, joten kun jokainen väestöstä on muutaman gramman pienempi, se on merkittävää.”

Vaikka lintujen ruumiit ovat pienentyneet ajan myötä, niiden siivet ovat pidentyneet. Tutkijat uskovat, että tämä on sopeutumista korkeampiin lämpötiloihin. Pitkäsiipiset linnut liikkuvat tehokkaammin ja käyttävät vähemmän energiaa.

Tutkimuksen toinen kirjoittaja Bruna Amaral mittaa rastasta muistuttavan antpittan siipien pituuden Amazonin sademetsässä.

Bruna Amaral (tutkimuksen toinen kirjoittaja) mittaa Amazonin sademetsän antpittan, sammasta muistuttavan hyönteisen, pituuden.
Vitek Jirinec / Louisianan osavaltion yliopisto

“Minulle silmiinpistävintä tässä on, että tämä on keskellä maailman ehjintä trooppista sademetsää”, Stouffer kertoi NPR:lle.

Tutkijat tarkastelivat ei-vaeltavia lintuja – lintuja, jotka elävät sademetsän rajoissa. He havaitsivat, että metsäkadot ja muut kehitysmuodot eivät vaikuttaneet heidän tutkimaansa alueelle. Ilmasto oli ainoa asia, joka oli muuttunut heidän ympärillään: Märkä kausi on muuttunut kosteammaksi, kun taas kuiva kausi on kuivenut ja molempien keskilämpötila on noussut.

Tutkijat havaitsivat, että metsän korkeammissa osissa – toisin kuin lähempänä metsänpohjaa – elävät lintulajit näkivät suurimmat muutokset kehon koostumuksessa. Koska ne altistuvat enemmän lämmölle, tämä tukee teoriaa, että ilmastonmuutos voi olla syynä. He ovat myös lajit, jotka lentävät eniten, mikä tarkoittaa, että energian säästäminen samalla olisi heille tärkeintä.

Tutkimuksen johtajan Vitek Jirinecin ottama valokuva sademetsän katoksen yläpuolella.

Vitek Jirinec otti kuvan sademetsän latvoksen yläpuolella.
Vitek Jirinec / Louisianan osavaltion yliopisto

Tämä ei ole ainoa tutkimus, joka viittaa siihen, että ilmastonmuutos on vaikuttanut eläinten pienentymiseen. Tämä on yhteenveto havainnoista. Michiganin yliopiston tutkijoiden johtamassa vuoden 2019 tutkimuksessa analysoitiin 52 muuttolintulajin kokoa Pohjois-Amerikasta vuosina 1978–2016. Niillä kaikilla oli pienempi ruumis kuin vuosina 1978 ja 2016, ja niissä oli pidemmät siivet.

Myös aiemmin tänä vuonna tehty tutkimus havaitsi tämän. kriittisesti uhanalaiset Pohjois-Atlantin oikeat valaatNe ovat keskimäärin 3 jalkaa lyhyempiä kuin 20-vuotiaat kollegansa. Tutkijat katsoivat tämän johtuvan lukemattomista ihmisiin liittyvistä syistä – muun muassa ihmisen aiheuttamasta ilmastonmuutoksesta, joka on pakottanut valaat uimaan kauemmas pohjoiseen saavuttaakseen kylmän veden saaliinsa – aiheuttaman stressin.

Lähde: HuffPost.com.

Jaa kommenttisi alle

Post Amazonin sademetsän linnut pienenevät lämpötilan noustessa appeared first on Breaking News.Source: https://gt-ride.com/amazon-rainforest-birds-are-shrinking-as-temperatures-increase/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments