Wednesday, December 1, 2021
Google search engine
HomeNewsAlkuperäiskansojen kokki Elena Terry: "Olemme edelleen täällä ja keittiömme on herkullista"

Alkuperäiskansojen kokki Elena Terry: “Olemme edelleen täällä ja keittiömme on herkullista”


Villit karhut / Isabella Carapella / HuffPost

Elena Terry, Wisconsin Dellsissä toimiva kokki, oli Ho-Chunk Nationin perustajajäsen. Villit KarhutOrganisaatio, joka auttaa alkuperäiskansoja parantumaan ja oppimaan esi-isiensä ruokien avulla. Hän on siemenistä pöytään kokki, mikä tarkoittaa, että hän kasvattaa itse ruokansa. “En voi mennä ruokakauppaan ostamaan kaikkea mitä tarvitsen”, Terry kertoi HuffPostille. “Se on hitaan ruoan määritelmä ja sitten osa.” Ennen kuin hänestä tuli kokki, Terry opiskeli valtiotiedettä ja filosofiaa ja työskenteli heimolainsäätäjänä. Mutta eräänä päivänä hän päätti: “Tämä en ole minä.” Hän aloitti työskentelyn ravintoloissa ja perusti sitten oman yrityksen.

Kuluneen vuoden aikana hän on auttanut kokin ystäviä kuten Sean Sherman(Sioux-kokki). Crystal WahpepahAvaa alkuperäiskansojen ravintolat Minneapolisissa tai Oaklandissa. Kanssa kiitospäivä tulossa, hän sanoi, että hän ei tunnusta lomaa enää, mutta hän juhlii sitä seuraavaa päivää, joka tunnetaan nimellä Ho-Chunk Day, alkuperäiskansojen historian, perinnön ja avaruuden palauttamisen aikaa. HuffPostille Voices In FoodReiheTerry puhui Garin PirniaTietoja alkuperäiskansojen ravintoloista ja siitä, miten ympäristöpäätökset voivat vaikuttaa maatalouteen.

Ruoka lääkkeenä on trendikästä, mutta minulle se ei ole ollenkaan sellaista. Uskon, että ihmissuhteiden luominen, hankkiminen ja ylläpitäminen yhteisössäni on lääke. Olemme kärsineet paljon menetyksiä riippuvuus- ja päihdeongelmien takia, ja Wild Bearies on mentorointiohjelma ihmisille, jotka selviytyvät päihdeongelmasta tai henkisestä traumasta, ja kun yhteisössä on sateenvarjo, se on jotain, joka on samankaltaista kenelle tahansa. taso. Olemme täällä vain tehdäksemme ruokaa yhdessä ja jakaaksemme aterioita yhteisömme kanssa ja tukeaksemme toisiamme.

[Indigenous people]On olemassa muutamia ainesosia, joita voit käyttää. Nämä ainesosat on saatava rehu, kasvatettu tai valmistettu vain muutaman ihmisen, jolla on tarvittavat tiedot. Tämä on yksi syy, miksi teemme yhtä paljon työtä kuin teemme tukeaksemme viljelijöitä, karjatilaajia ja rehuntuottajia ja [show that] emme voi tehdä työtämme ilman niitä. Rakastan tietää, mistä maissini tulee tai kuka korjasi villiriisini, ja se on suhteiden rakentaminen noihin yksilöihin ja sanomista: “Näen tekemäsi työn. Olen valmis maksamaan sinulle korvauksen, koska kukaan ei tee sitä samoin.” Kun kokkaat heidän kanssaan, et voi olla ajattelematta ystäviäsi, jotka ovat valmistaneet kyseisen tuotteen ja kuinka paljon he ovat panostaneet siihen, olipa kyseessä siementen kylväminen tai melonta vesillä ja sen jälkeen käsittely. Se kaikki edistää ravintoa, jonka ateria antaa sinulle, ja minulle tämä paraneminen ja ravinto tulee valmistuksessa ja prosessoinnissa. Olen siunattu saadessani olla viimeinen henkilö, joka on kosketuksissa noiden ainesosien kanssa, ja toivottavasti voit siinä puremassa arvostaa kaikkea sitä tarkoitusta ja tietoisuutta, joka käytettiin paitsi kunkin ainesosan hankkimiseen tai tuottamiseen, myös sen esittämiseen kollektiivinen purenta kaikilta osallistuvilta.

[At the Indigenous restaurant] OwamniMinulla oli mahdollisuus liittyä Seanin tiimiin esikokkina ja tukea muita henkilökuntaa. [Sherman]he olivat ottaneet käyttöön ja että olin käytettävissä auttamaan reseptien kehittämisessä ja antamaan neuvoja. Hän saattoi aina luottaa siihen, että autan häntä kaikissa ongelmissaan. Hänen näkemyksensä ja ideologiansa, mitä tulee ruokaan, ovat erilaisia ​​kuin minun, kuten niiden pitääkin olla – meillä pitäisi olla erilaisia ​​näkemyksiä tavasta, jolla suhtaudumme ruokaan. Se on hämmästyttävä oppimismahdollisuus, jossa on mahdollisuus tarkastella ruokaa dekolonisoidusti. On hämmästyttävää nähdä, kuinka eri ihmiset lähestyvät samaa ainesosaa eri tavoin. Haluamme, että sana leviää. [through restaurants]Että olemme edelleen paikalla ja että ruokamme on hyvää. Oklahoma Cityn First Americans Museumissa on alkuperäiskansoja kahvilaOn olemassa monia. Albuquerquen Intian Pueblo-kulttuurikeskuksessa on alkuperäiskansoja kahvilaSe on. Tiedän, että yritämme päästä hieman enemmän esille ja olla hieman helpommin saavutettavissa, mutta myös sen suhteen, että pystymme huolehtimaan yhteisöistämme, joissa elämme, ja varmistamaan, että nuo ruoat ovat heidän saatavillaan – koska kyse on todellakin kestävyyttä ja jatkuvuutta ravintolähteissämme.

Sää oli kauhea. villiriisin vuosiSe on. Tämä johtui osittain siitä, että monia näistä järvistä käytettiin putkistojen rakentamiseen. Ne olivat arvokkaita resursseja ihmisille satojen sukupolvien ajan ylläpitää itsensä. Meidän on taisteltava ihmisten kanssa, joilla ei ole hyviä aikeita vain säilyttääksemme sen – ei edes sanoaksemme: “Se, mitä teet, on väärin, etkä voi tehdä sitä.” Mutta “jätä meille järvemme” on vaikea sanoa. Toisaalta edistymme hyvin näkyvästi pienillä alueilla, mutta muilla alueilla emme edisty ollenkaan, ja ympäristöongelmat vaikuttavat edelleen syvästi ihmisiin ja tulevat olemaan merkittävästi [affected]Pystyt tekemään tätä vielä monta vuotta. Pienillä asioilla on suuri merkitys. Toivomme, että ihmiset ymmärtävät elämäntavan ja maan arvon muuttamisen tärkeyden.

Olen uskomattoman siunattu saadessani tehdä tämän. Et voi kuvitella ketään, jolla ei olisi mahdollisuutta vierailla ympäri maata ja tehdä herkullisia aterioita läheisten ystävien kanssa. Se on tila paranemiselle ja sydämestäni tulee hyvä mieli tehdä tätä työtä ja tukea samalla tavalla muita sitä tekeviä. Jos osaat arvostaa perinteisiä ruokajärjestelmiäsi – olipa kyseessä italialainen tai kreikkalainen – hieman enemmän tekemäni työn ja yhteyksieni ansiosta, me kaikki työskentelemme ollaksemme terveellisempiä ja vahvempia.

Lähde: HuffPost.com.

Jaa kommenttisi alle

Alkuperäiskansojen kokki Elena Terry: “Olemme edelleen täällä ja keittiömme on herkullisia” ilmestyi ensimmäisenä Breaking Newsissa.Source: https://gt-ride.com/indigenous-chef-elena-terry-we-are-still-here-and-our-cuisine-is-delicious/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments