Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNews6 takeawaya "Unite The Right" -oikeudenkäynnistä Charlottesvillessä tähän mennessä

6 takeawaya “Unite The Right” -oikeudenkäynnistä Charlottesvillessä tähän mennessä


Joukko epämiellyttäviä oikeistojohtajia esiintyi Charlottesvillen liittovaltion tuomioistuimessa tällä viikolla. Tämä on kolmas viikko pitkään jatkuneessa siviilioikeudessa 12 henkilöä ja organisaatiota vastaan, joita syytetään kohtalokkaan Yhdistä oikeat -mielenosoituksen suunnittelusta.

Syytettyjen suurempaa määrää oli odotettavissa, koska vain harvat ovat vielä saapuneet oikeudenkäyntiinsä.

Kanteen yhdeksän kantajaa – jonka nosti voittoa tavoittelematon Integrity First for America – ja heidän lakitiiminsä pyrkivät saattamaan eräät vaikutusvaltaisimmista nimistä konkurssiin “varmistaakseen”, heidän valituksessaan sanotaan, “että mikään tällainen ei onnistu. tapahtua uudelleen syytettyjen käsissä – ei Charlottesvillen kaduilla Virginiassa eikä missään muualla Yhdysvalloissa.”

Kanteessa huomattavia taloudellisia vahinkoja kärsineiden joukossa kaksi – valkoiset nationalistit Richard Spencer ja Christopher Cantwell – edustavat kumpikin itseään ja tekevät vankkaa työtä kerätäkseen moitteita tuomari Norman K. Moonilta.

Kantajien on todistettava valamiehistölle, että he ovat juontuneet vastaajien kanssa rasismiin tai antisemitismiin perustuviin väkivaltaisiin tekoihin saadakseen vahingonkorvauksen. Todisteet heitä vastaan ​​ovat hämmästyttävän vaikuttavat 5,3 teratavulla. Kantajien asianajajien vastalauseet kuitenkin väsyivät tällä viikolla yhä enemmän, kun useat puolustuksen jäsenet yrittivät tutkia todistajien tietämystä sellaisista toisistaan ​​riippumattomista aiheista kuin heprealaisista kirjoituksista, japanilaisesta käsitteestä honne ja tatemae sekä Singaporen kaupunkivaltio. Tuomari on toistuvasti valittanut siitä, kuinka kauan oikeudenkäynti vie – ja vielä on paljon jäljellä.

Toistaiseksi tuomarit ovat kuulleet tämän.

Väliaikainen muistomerkki Heather Heyerille, joka kuoli vastamielenosoituksen aikana 12. elokuuta 2017.
BRENDAN SMIALOWSKI Getty Imagesin kautta

Kantajien kärsimät vammat vaihtelevat luumurtumista ja murtumista henkisiin ja fyysisiin ongelmiin.

Monet kantajat hermostuivat, kun he kertoivat tapahtumista elokuulta 2017. Jotkut kantajista murtuivat itkuihin.

Elizabeth Sines todisti, että ääni, kun James Alex Fields ajoi Dodge Challengerillään Charlottesvillen tiellä vastamielenosoittajien joukkoon, “oli kuin ottaisit metallisen pesäpallomailan ja juoksisit sitä puuaitaa vasten”. April Muñiz sanoi “kuulleen metallin iskevän ruumiin äänen… metalli lihalla, metalli metallilla.”

Molemmat naiset välttelivät joutumasta Fieldsin autoon, mutta he kuvailivat emotionaalisia arpia todistamisesta tuhopaikalla. Monilla kantajilla oli huonompi omaisuus. Natalie Romero sai hankaavan päävamman. Hän vertasi sitä sotakohtaukseen.

Marissa Blair luottaa viikonlopun avioliittonsa päättämiseen. Hän oli osallistunut elokuun 12. päivän tapahtumaan sulhasensa Marcus Martinin, toisen kantajan kanssa, jonka Fieldsin auto heitti ilmaan, ja ystävänsä Heather Heyerin kanssa, joka kuoli törmättyään ajoneuvoon. Blair ja Martin menivät naimisiin vuonna 2018, mutta erosivat myöhemmin suurelta osin Martinin laajoihin vammoihin liittyvän kitkan vuoksi, Blair sanoi.

Jotkut kantajat kärsivät myös pysyvistä vammoista 11. elokuuta tapahtuneen tapahtuman vuoksi. Romero itki, kun hän muisti kuulleensa soihtua käyttävien mielenosoittajien huutavan: “Et korvaa meitä!” Hän ja kantaja Devin Willis olivat osa oppilaiden ryhmää, joka kokoontui Thomas Jeffersonin patsaan ympärille, jota miehet sitten saartavat ja ahdistelivat soihtuilla. Lavalla seisoessaan Sines pystyi näkemään asiat täysin eri näkökulmasta.

“Se oli kuin katselisi syöpäsolujen hyökkäävän tervettä solua vastaan ​​- yksi kerrallaan, kunnes et enää edes nähnyt niitä, ne olivat juuri parvi”, hän sanoi.

Willis puhui pelosta, jota hän tunsi sinä yönä ja kuinka se vaikutti hänen tunteisiinsa.

“Lakkasin olemasta ulospäinsuuntautunut, seurallinen henkilö”, hän todisti C-VILLE Weeklyn mukaan. “Minusta tuli hyvin epäluuloinen ihmisiä kohtaan.”

Lääkärialan asiantuntijat todistivat valtavista sairaanhoitokuluista, joita vastaajien on katettava henkisistä ja fyysisistä vammoista loppuelämänsä ajan.

Valkoiset ylivallan kannattajat marssivat tiki-soihtujen kanssa Virginian yliopiston kampuksen läpi edellisenä iltana

Valkoiset ylivallan kannattajat marssivat tiki-soihdolla Virginian yliopiston kampuksen läpi elokuun 2017 “Unite the Right” -mielenosoitusta edeltävänä iltana.
Kuva Zach D Roberts / NurPhoto Getty Imagesin kautta

Oikeussalissa sattui surrealistisia hetkiä, kun ääriliikkeet haastattelivat asiantuntijatodistajia ääriliikkeistä.

Deborah Lipstadt, Emoryn yliopiston professori, joka on myös yksi maan johtavista holokaustitutkimuksen asiantuntijoista, oli kantajien kutsumien asiantuntijoiden joukossa. Hänen todistuksensa kattoi äärikulttuurin, ja hän todisti, että Unite the Right -osanottajat ja -järjestäjät olivat jollain tavalla inspiroituneita natsi-Saksasta.

“Katsomieni todisteiden aikana oli paljon avointa antisemitismiä ja Kolmannen valtakunnan ihailua”, Lipstadt kertoi oikeudessa ForwardThe Jewish News Site -sivuston mukaan. “Hyvin harvat asiat yllättävät minua, mutta olin hämmästynyt.”

Cantwell kuulusteli häntä jossain vaiheessa. Cantwell poistuu tuomioistuimesta joka päivä tuomion jälkeen ja palaa sitten vankilaselliinsa. Kuten muutkin syytetyt, Cantwell on ehdottanut, että suurin osa hänen verkkokeskusteluistaan ​​ja -viesteistään tehtiin vitsillä – että jopa huomautukset juutalaisten “kaasuttamisesta” olivat osa huumorintajua. Cantwell kysyi, uskoiko Lipstadt, että “ei ole olemassa viatonta” rasistista tai antisemitististä vitsiä. Hän sanoi kyllä, se on totta.

Peter Simi on Chapmanin yliopiston opiskelija, joka opiskelee extremeismia. Hän oli myös oudossa asemassa vastatakseen ihmisten kysymyksiin, jotka ovat samoja kuin hänen tutkimansa.

“Milloin rasistinen vitsi on vain vitsi?” Cantwell kysyi Similtä, ​​joka selitti, että valkoisen ylivaltaa ajavan kielen luonne – jonka hän sanoi harjoittavan kaksoispuhetta – tarkoitti, että se ei koskaan ollut “vain vitsi”.

Syyttäjät esittivät haitallisia näkemyksiä ja nimitarkistettuja “Mein Kampf” oikeudessa.

Vastaaja Matthew HeimbachFields oli toinen perustajista ja todisti, ettei hän tehnyt mitään väärää ajaessaan autollaan ihmisryhmän läpi. Syytetty Michael Tubbs todisti: “Se oli elämäni ylpein hetki Charlottesvillen kaduilla sinä päivänä; En kadu sitä yhtään”, Vice Newsin mukaan toimittaja Tess Owen. Tubbs on ollut mukana League of the Southissa (valkoinen nationalistiryhmä).

Eräs erityisen järkyttävä hetki tuli, kun Cantwell nousi ristikuulustelemaan Heimbachia ja kysyi: “Mikä on suosikki holokaustivitsi?” Piti tauko, ennen kuin Cantwell peruutti kysymyksen, ja molemmat miehet nauroivat.

Aloituspuheenvuorossaan Cantwell onnistui tuomaan esiin “Mein Kampfin”, käyttämään N-sanaa ja mainostamaan äärioikeistolaista radio-ohjelmaa.

Lukuisat oikeudessa esitetyt todisteet dokumentoivat Unite the Right -järjestäjien ja osallistujien ihailua Hitleriä kohtaan, ja jotkut ilmoittivat rakkautensa Hitleriä kohtaan avoimesti oikeudessa. Kun he kohtasivat heidän rasistisia kommenttejaan, jotkut vastasivat niihin, mukaan lukien Spencer. Nämä ihmiset yrittivät minimoida ne tai saada itsensä näyttämään uudistuneelta.

Unite The Right -järjestön järjestäjät miettivät tarkasti PR-strategiaansa.

Surullisen kuuluisissa kuvissa 11. elokuuta pidetystä tiki-soihdun marssista nähtiin pieni armeija miehiä, jotka olivat pukeutuneet pääosin valkoisiin pooloihin ja khakihousuihin – oikeusjutussa nimetyn valkoisen kansallismielisen Identity Evropan mainostaman virkapuvun. Heimbach todisti, että hän asettui mustaan ​​univormuksi ryhmänsä, koska se saattoi piilottaa verta, ja myönsi, että veri valkoisessa poolossa “ei ollut hyvännäköinen”. Muut viestit osoittivat järjestäjien olevan huolissaan siitä, että kuka tahansa Ku Klux Klan -vaatteissa esiintyvä vahingoittaisi heidän asiansa.

Spencer yritti häpäistä vihamielistä ikonografiaa oikeudessa. Hän kiisti, että tiki-soihdu olisi tuonut mieleen natsi-Saksan, KKK:n tai nykyiset rasistiset marssit Saksassa. Sen sijaan Spencer väitti, että soihdut herättivät vain muistoja. “Tulen ja pimeyden mysteeri ja taika.” Vastaavasti syytetyt ovat väittäneet “Heil Hitler” -tervehdyksen olleen itse asiassa roomalaisia ​​tervehdyksiä – osa tunnettua pyrkimystä. Vihasymboli tulisi muuttaa uudelleen.

Vastaajat maalasivat antifaa suureksi uhkaksi Unite the Right -tapahtuman aikana huolimatta niukoista todisteista, että “molemmat osapuolet” olivat väkivaltaisia.

Donald Trump, Yhdistyneen kuningaskunnan silloinen presidentti heti Yhdistä oikeiston jälkeen. surullisen lehdistötilaisuuden, jossa hän kertoi toimittajille, että konfliktin “molemmilla puolilla” oli sekä häiriköitä että hyviä ihmisiä. Ilmauksesta “molemmat osapuolet” tuli näin ollen lyhenne äärioikeistolaisten ja vasemmistoaktivistien välisestä väärästä vastaavuudesta.

Puolustus esitti joukon usein toistuvia kysymyksiä antifasta. Tästä löyhästi järjestäytyneestä antifasistisesta järjestöstä tuli oikeistolainen boogeyman Charlottesvillen mielenosoituksen jälkeen. Cantwell vaati toistuvasti tietää, näkikö kantajat kenenkään kantavan punaisia ​​tai mustia huivia – kommunismiin ja antifaan liittyviä värejä – sinä viikonloppuna, mikä hänen mukaansa todistaisi, että myös toinen osapuoli oli juonitellut olla väkivaltaista. Heimbach sanoi olevansa huolissaan siitä, että antifa turvautuisi väliaikaisiin aseisiin, kuten lukoihin ja sukkiin.

Vastaajia edustavat asianajajat maalasivat myös Rev. Seth Wispelwey on Charlottesvillen kotoisin ja kantaja. Hänen Twitter-tiliään, jota hän käyttää edistyksellisten aktivistien seuraamiseen, käyttivät syytettyjen asianajajat osittain kuvaamaan pastori Wispelwey väitti saaneensa useita uhkauksia Unite the Right -aktivisteilta ja oli jopa läsnä autohyökkäyksessä. Hän ei kuitenkaan loukkaantunut.

Spencer esitti hänelle aiemman haastattelun yrittääkseen todistaa, että Wispelwey oli “motivoitunut vasemmiston aktivismista”. Mutta hän menetti jalansijansa, kun hän kysyi kristillisen uskon erityispiirteistä.

“Sinä olet Pastori. Se on raamattu Minä puhun”, Spencer sanoi sarkastisesti ennen kuin tuomari määräsi hänet jatkamaan.

Tätä tapausta ei välttämättä ratkaista kokonaan.

Tietyt todisteet – kuten matkapuhelimet, chatit ja sähköpostit – katosivat ennen kuin niistä ehti tulla todisteita oikeudenkäynnissä, mikä ärsytti kantajien asianajajia. Puolustus on esittänyt useita tekosyitä, muun muassa sen, että puhelimet menivät rikki tai katosivat tai että nettiviestit on poistettu vahingossa yrityksen palvelimelta. Syytetyt kiistivät syyllistyneensä mihinkään rikokseen, kun asia otettiin esille oikeudessa.

Heimbach kuitenkin antoi uutta tietoa siitä, mitä tapahtui yhdessä hänen VK-tiliään koskevassa tapauksessa. VK on venäläinen sosiaalisen median sivusto. Kiistan jälkeen siitä, kuka noutaa roskat, entinen vaimo näyttääSource: https://gt-ride.com/6-takeaways-from-the-unite-the-right-trial-in-charlottesville-so-far/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments