Friday, December 3, 2021
Google search engine
HomeNews10 asiaa, joita kukaan ei kerro sinulle seksistä synnytyksen jälkeen

10 asiaa, joita kukaan ei kerro sinulle seksistä synnytyksen jälkeen


Kun saat vauvan, ihmiset ovat käytännössä jonossa kertomaan sinulle loputtomista ruokinnoista, likaisista vaipoista ja unettomista öistä, jotka ovat edessä. Mutta keskusteluja siitä, millaista seksi on vauvan syntymän jälkeen, on yleensä vähän.

Monet terveydenhuollon ammattilaiset suosittelevat yhdynnän välttämistä noin kuuden viikon ajan synnytyksen jälkeen, jotta elimistö ehtii parantua toimitustavasta riippumatta. Synnytyksen jälkeisessä tarkastuksessasi noin tähän aikaan lääkäri tai kätilö tekee tutkimuksen ja selvittää, onko sinulla lupa jatkaa seksiä ja harjoittelua.

Vaikka sinulla olisikin mutkaton synnytyskokemus, kaikkiin fyysisiin ja emotionaalisiin muutoksiin sopeutuminen vie aikaa. Äiti Gracie X, kirjoittaja, joka pyysi, että käytämme hänen kynänimeään, kertoi HuffPostille olevansa yllättynyt siitä, kuinka “hakattu” hänen ruumiinsa oli synnytyksen jälkeen.

“Minulta kesti kuusi viikkoa tuntea oloni “normaaliksi” tyttömäisten osieni suhteen – ja minulla oli emättimen nopea synnytys!” hän sanoi. “Lisäksi tunsin olevani hormonaalisesti muuttuneessa tilassa, melkein kuin minulla olisi uusi ja täysin erilainen vartalo, turvonneet rinnat, ei seksihalua ja olin yliemotionaalinen.”

Monet, jotka saavat vihreän valon seksiin synnytyksen jälkeisellä tapaamisellaan, eivät ole läheskään valmiita siihen. Itse asiassa Motherlyn vuonna 2019 tekemän tutkimuksen mukaan 38 % äideistä sanoi, että kesti 6-12 kuukautta syntymän jälkeen, ennen kuin he olivat jälleen kiinnostuneita seksistä. (Toisaalta 11 % vastaajista ilmoitti olevansa kiinnostunut kiireisyydestä aikaisemmin kuin kuuden viikon raja – mikä vain osoittaa sinulle, että aika, joka kestää tuntea itsensä uudelleen valmiiksi, voi vaihdella melkoisesti.)

Eräässä tutkimuksessa lähes 4 äidistä 10:stä sanoi, että vasta 6-12 kuukautta synnytyksen jälkeen he olivat jälleen kiinnostuneita seksistä.

Halfpoint Images Getty Imagesin kautta
Eräässä tutkimuksessa lähes 4 äidistä 10:stä sanoi, että vasta 6-12 kuukautta synnytyksen jälkeen he olivat jälleen kiinnostuneita seksistä.

Vaikka et olisi synnytyskumppani – tai jos kumpikaan teistä ei ole synnyttänyt – vauvan jälkeinen seksi voi olla paljon kamppailtavaa. Olet luultavasti univaje, käytät sen vähän energiaa, mitä sinulla on pienen ihmisen hoitamiseen, ja ehkä opettelet navigoimaan kumppanisi uudessa kehossa ja vaihtelevissa hormoneissa.

Saadaksemme selville, millaista seksi vauvan jälkeen todella on, pyysimme äitejä kertomaan joitain odottamattomia asioita, joita he huomasivat kokemuksesta.

Vastauksia on muokattu kevyesti pituuden ja selkeyden vuoksi.

1. Luonnollinen voitelu saattaa puuttua pahasti.

”Seksi vauvan jälkeen tuntui hieman epämukavalta. Kun lääkärini hyväksyi minut seksuaaliseen toimintaan, en pelännyt palata siihen. Mutta kun tein, se tuntui fyysisesti hieman erilaiselta. Se ei ollut paha eikä kipeä – se oli vain erilaista. Ajan myötä aloin havaita joitain eroja. Esimerkiksi siellä oli kuivempaa. Tarvittiin hieman enemmän kelloja ja pillejä – eli esileikkejä – kaikenlaisen luonnollisen voitelun kehittymiseen.” — Chelsie Washington, “Weird Mom” ​​-podcastin isäntä

2. Ei ole epätavallista, että seksi on tuskallista, ainakaan aluksi. Mutta se paranee ajan kanssa.

“Se sattuu! Vaikka luulin olevani valmistautunut, en ollut. Emättimen synnytyksen jälkeen selkä vastakkain – lasteni välillä on melkein 12 kuukautta – asiat eivät vain olleet samat siellä. Asemat, jotka ennen olivat mukavia ja nautinnollisia, johtivat kipuun. Minun piti opetella olemaan kärsivällinen, samoin mieheni. Valoisalla puolella se paranee paljon, paljon.” — Tonya Gooch Mann, @thepostpartumeffect Instagramissa

3. Se, että sinulla oli C-leikkaus, ei tarkoita, että voit hypätä takaisin säkkiin nopeasti – tai että haluat.

”Useimmat tietävät, että et voi tehdä raskaita nostoja tai treenata C-leikkauksen äitinä. Mutta sinun on myös päästävä seksiin noin kuuden tai kahdeksan viikon kuluttua, jotta vatsasi paranee. Minulla oli hyvin vähän halua seksiin. Kehoni oli parantumassa suuresta leikkauksesta ja hoidin myös vastasyntynyttä. Nämä asiat yhdistettynä tekivät seksistä ehdottoman viimeisen tehtäväni listallani! Olin vain väsynyt koko ajan.” — Melissa Campos, @mommothermama Instagramissa

Synnytyksestä toipuminen ja vastasyntyneen hoitoon vähällä unella jää vain vähän energiaa seksiin.

Ariel Skelley Getty Imagesin kautta
Synnytyksestä toipuminen ja vastasyntyneen hoitoon vähällä unella jää vain vähän energiaa seksiin.

4. Seksileluista tulee uusia parhaita ystäviäsi.

”Vaimollani oli kaksi vaikeaa raskautta, ja ensimmäisen puolivälissä menetimme tyttäremme. Kun vaimoni oli neljäntenä kuukautena raskaana toisen lapsemme kanssa, päätimme avata kotimme adoptioon toivossamme. Nopeammin kuin odotimme, saimme puhelun, että tyttövauva tarvitsee kodin ja olimme nopeasti vanhemmat nykyiselle tyttärellemme. Poikamme syntyi viisi kuukautta myöhemmin. Pohjimmiltaan se oli kuin meillä olisi ollut kaksoset, ja vauvat olivat kuuden kuukauden sisällä toisistaan.

Olimme selviytymistilassa ja seksi oli viimeinen asia, jonka eteen pyrimme. Luojan kiitos vibraattoreista kuitenkin! Meillä oli Amazonissa automaattinen akkutilaus, ja aina kun vaimoni tarvitsi orgasmia, juoksin yöpöydälle ja rikoin sen laitteiston. — Nic R., @lezzimomof2 Twitterissä ja toinen “Redefining the Rainbow” -podcastin juontaja

5. Imetys voi saada sinut tuntemaan olosi kosketetuksi.

”Tunsin itseni 100 % epäseksikkääksi yli kuusi viikkoa synnytyksen jälkeen. Tämä johtui enimmäkseen fyysisestä rasituksesta, jonka imetys aiheutti keholleni. Tunsin kirjaimellisesti olevani lehmä ja viimeinen asia, jonka halusin, oli jonkun muun koskettavan kehoani. Onneksi minulla on turvallinen ja myötätuntoinen kumppani, joka tuki minua eikä koskaan painostanut minua menemään mukavuusalueeni ulkopuolelle. Hyvän viestinnän avulla löysimme uusia tapoja olla intiimi.” — Gina McMillen, kuvittaja @ginsasdrawingclubissa

“Tunsin kirjaimellisesti lehmänä ja viimeinen asia, jonka halusin, oli jonkun muun koskettavan kehoani.”

– Gina McMillen, kuvittaja @ginsasdrawingclubissa

6. Jos harrastat seksiä imetyksen aikana, sinulta todennäköisesti vuotaa maitoa.

“Kun olet seksuaalisesti kiihtynyt, maitosi valuu alas. Tämä voi tippua täyteen vesipostiin kumppanisi kasvoille. Sinun on totuttava vielä enemmän nesteisiin kuin ennen.” — Katie Brunelle, @katiezoeb Twitterissä ja c“Redefining the Rainbow” -podcastin o-isäntä

7. Boob play saattaa olla poissa pöydästä jonkin aikaa.

”Oli hullua, kuinka paljon kaipasin hänen rintojaan. Kun hän imetti, tissit eivät olleet rajoja, enkä tajunnut, kuinka paljon minulla olisi niitä ikävä.” — Nic R.

8. Joillakin tavoilla seksi voi itse asiassa olla parempaa, kun olet jakanut tämän yhdistämiskokemuksen kumppanisi kanssa.

“Odotin seksin olevan vauvan jälkeinen todella blaa. Mutta kun olen käynyt läpi jotain niin intensiivistä mieheni kanssa, rakastelu tuntuu intohimoisemmalta ja tarkoituksellisemmalta. Vauvamme nukkuu sängyssämme, joten meidän on oltava luovia seksin suhteen. Tuntuu tuhmalta ja hauskalta harrastaa seksiä eri paikoissa kotonamme, mitä emme normaalisti harrastaisi! Huomasin myös, että emättimen synnytyksen jälkeen tietyt asennot tuntuvat nyt paremmilta. Se on jotain, mitä en todellakaan odottanut vauvan jälkeen. — Lina Forrestal, äitiysbloggaaja jaSource:
https://gt-ride.com/10-things-no-one-tells-you-about-sex-after-you-have-a-baby/

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments